کلیه افراد بالای 40 سال در شهر قزوین در سال جاری معاینه خواهند شد
در اولین جلسه هماهنگی هفته سلامت عنوان شد

کلیه افراد بالای 40 سال در شهر قزوین در سال 1396 بصورت رایگان معاینه شده، با آزمایش قندخون و اندازه گیری فشارخون آنها، افراد درمعرض خطر شناسایی، دارو تجویز شده و با توصیه هایی بهداشتی پیگیری می شوند. با این طرح احتمال خطر بیماری های قلبی عروقی را تا 10 سال آینده پیش بینی و با پیگیری های مستمر این خطر در افراد مشکل دار کاهش می یابد.
دکتر سید سعید اسکویی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین این مطالب را در جلسه هماهنگی و برنامه ریزی هفته سلامت سال 96 که با نمایندگان ادارات و سازمان های مرتبط با سلامت استان در دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شده بود، بیان کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه کلیه فعالیت های بهداشتی بطور مستمر در طی سال ادامه دارد، افزود: شعار سازمان بهداشت جهانی هفته سلامت سال 1396 " بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم" می باشد که وزارت بهداشت با توجه به شرایط کشور شعار هفته سلامت در ایران را " زندگی سالم با نشاط و امید" تعیین کرده است.
دکتر اسکویی در رابطه با هدف هفته سلامت امسال گفت: بار بیماری های روانی در جامعه را می توان با آموزش گروه های مختلف مردم بخصوص با آموزش مهارت های زندگی به آنها کم کرد و مردم باید یاد بگیرند که چطوری خشم و استرس خود را کنترل نمایند.
رییس مرکز بهداشت استان همچنین افزود:  برای رسیدن به اهداف سلامتی تنها دانشگاه علوم پزشکی، قادر به حل همه مشکلات نیست و برای پیشگیری از بیماری ها باید از همکاری های بین بخشی استفاده کرد و برگزاری هفته سلامت نمادی  از این همکاری می تواند باشد.
دکتر اسکویی در پی سخنان خود گفت: چند نوع افسردگی وجود دارد که اطلاعات مردم در مورد آنها کم است مانند افسردگی های بعد از زایمان که بسیاری از آنها طبیعی است ولی در صورتی که پیگیری مناسب نشوند ممکن است مشکلات زیادی را برای خانواده ها و جامعه بوجود بیاورند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این جلسه بیان کرد: در حال حاضر در کلیه مراکز بهداشتی درمانی و مراکز جامع سلامت استان یک نفر کارشناس یا کارشناس ارشد سلامت روان مستقر هستند تا هم در مورد مشکلات روانپزشکی هم در خصوص مهارت های زندگی به افراد تحت پوشش خدمات رسانی کند.
سفیران سلامت نمایندگان آموزش دیده حوزه سلامت در میان خانواده ها
دکتر اسکویی سپس به تشریح طرح سفیران سلامت پرداخت و عنوان کرد در حال حاضر 26 هزار نفر سفیر سلامت خانوار جذب شده اند که حدود 45 هزار خانواده را تحت پوشش قرار می دهند، وی اشاره کرد که در این طرح یک نفر از افراد خانواده برای شرکت در کلاس ها و انتقال آموزش ها به خانواده انتخاب و با فراگیری مطالب بصورت حضوری و غیر حضوری و انجام آن در خانه ها باعث نفوذ به نگرش خانواده ها در زمینه سلامت شده و رفتارهای غیر بهداشتی را تغییر می دهند.
دکتر اسکویی  تاکید کرد: دانشگاه آمادگی خود را برای تربیت سفیران سلامت در ادارات اعلام می نماید و این امر در راستای تحقق استفاده از همه امکانات سایر ادارات، سازمان ها و دستگاه های استان است، تا بتوانیم سلامت جامعه را بالا ببریم.
درپایان این جلسه نمایندگان سایر دستگاه ها، ادارات و سازمان های مرتبط با سلامت نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.