رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در آیین بزرگداشت روز ماما گفت:

اخلاق نیکو، صبر و آرامش در کار از اصول ارزشمند تکریم مادران باردار و نوزادانشان است

1397/2/17 دوشنبه

به مناسبت روز جهانی ماما و به منظور تجلیل از ماماهای شاغل در مراکز بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مراسمی روز 15 اردیبهشت 1397 در مرکز آموزشی - درمانی کوثر برگزار شد.

در این برنامه، دکتر منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین ضمن قدردانی از خدمات و زحمات ارزشمند ماماها در مراقبت از مادران باردار و نوزادان در قبل، حین و پس از زایمان، گفت: اخلاق نیکو، صبر و آرامش در کار از اصول ارزشمند تکریم مادران باردار و نوزادان آنان است.

دکتر مهرام در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت برنامه های ترویج زایمان طبیعی، اظهار کرد: افزایش مهارت و توانمندی دانشجویان ماما و ارتقای آموزش آنان توسط ماماهای با تجربه، تاثیر بسیاری در بهبود خدمات مامایی خواهد داشت.

ماماها، ستون اصلی بهداشت باروری هستند

دکتر عبدالله کشاورز، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز پس از تبریک و قدردانی از ماماهای حاضر در جمع، اظهار کرد: ماماها، مراقبان مستقیم سلامت زنان باردار و نوزادان، قبل و پس از زایمان هستند و نقش کلی در نجات جان آنان دارند.

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه 99.6 درصد زایمان های استان در بیمارستان ها و توسط نیروهای آموزش دیده انجام می شود؛ گفت: ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین های غیرضروری، از دست آوردهای ارزنده طرح تحول نظام سلامت در سال های أخیر بوده که با تلاش ماماهای ارجمند در آموزش و مشاوره مادران باردار در کلاس های آمادگی زایمان حاصل شده است.

ماماها، پیشرو در ارائه مراقبت های با کیفیت

سمیه علیقلی، کارشناس مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم گزارشی از مهم ترین اقدامات واحد مامایی این معاونت ارائه داد و گفت: با توجه به برنامه های مربوط به سلامت مادران و نوزادان در سطح کشور، ماماها، پیشرو در ارائه مراقبت های با کیفیت هستند. وی افزود که از مهم ترین برنامه های در دست واحد مامایی، برنامه ترویج زایمان طبیعی است که از ابتدای شروع طرح تحول نظام سلامت، تاکنون شاخص سزارین در استان 8.4 درصد کاهش داشته که تا حد زیادی به شاخص تعیین شده کشوری نزدیک شده است.

از دیگر اقداماتی که این کارشناس مامایی برشمرد: پیگیری درمان مادران پُرخطر استان بود، که به گفته وی، در سال 96 بیش از یک هزار و 200 مادر پُرخطر دارای عوارض شدید، شناسایی شدند و امور درمان آنان در مراکز بیمارستانی تابعه، مورد پیگیری قرار گرفت.

بهبود کیفیت زایمان بی درد و کم درد غیردارویی، آموزش مادران و خانواده هایشان در کلاس های آمادگی زایمان، تأمین و توزیع نیروهای مامایی مراکز بیمارستانی دانشگاهی، احیای نوزادان و کودکان، بسته حمایتی زوج های نابارور، از دیگر اقداماتی بود که علیقلی به آنها اشاره کرد.

در پایان این مراسم از هفت تن از ماماهای برگزیده مراکز درمانی تابعه با اهدای لوح سپاس، تقدیر شد، که یک تن از آنان مامای منتخب کشوری است.