تراکم تصمیم گیری های سلامت محور در روزهای پایانی سال 1397

1397/12/13 دوشنبه

کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قزوین و کمیته درمان و حمایت های اجتماعی، به ترتیب جلسات پنجم و نهم خود را روز 13 اسفند 1397 در دو سالن جداگانه استانداری و دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی قزوین با حضور اعضا برگزار و  پس از بحث و تبادل نظر، برای سلامت استان تصمیم گیری کردند.

در پنجمین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان که به ریاست دکتر منوچهر حبیبی، سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری برگزار شد؛ پیگیری اجرای مصوبات نشست پیشین به عنوان نخستین دستور جلسه قرایت شد و از مجموع هشت مصوبه این کارگروه، سه مصوبه می بایست بطور مستمر اجرا و گزارش آن به دبیرخانه کارگروه اعلام شود. در مورد پنج مصوبه دیگر نیز، دستگاه های مسؤول، برنامه های خود را اجرا کرده بودند، اما دو دستگاه، گزارش اقدامات خود را ارایه نداده بودند که مقرر شد، نسبت به ارسال گزارش و مستندات اقدام کنند.

بیماری های قلبی و عروقی، اصلی ترین و مهم ترین عامل مرگ و میر در استان

گزارش اداره کل ثبت احوال استان از میزان مرگ و میر ثبت شده در این اداره، آمار حوزه سلامت را تایید می کرد و همچنان، بیماری های قلبی و عروقی با رقم 38.7 درصد، به عنوان اصلی ترین و مهم ترین عامل مرگ و میر در استان قزوین معرفی شد. آمار اداره کل ثبت احوال از روی گواهی فوت هایی که توسط مراکز مجاز صادر می شود، استخراج شده بود.

قزوین، ششمین استان در راه اندازی کانون های سلامت محلات

مهندس نوروزعلی عزیزخانی، معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم گزارش کانون های سلامت محلات شهری و روستایی را ارایه کرد و گفت: قزوین، ششمین استان در کشور است که کانون های سلامت محلات را راه اندازی کرده است. وی ادامه داد که هم اکنون 57 کانون در استان راه اندازی شده است و با مشارکت مردم در حال فعالیت است.

معاون امور اجتماعی دانشگاه اظهار کرد که در استان قزوین 388 محله شناسایی شده است و تا پایان سال 21 کانون دیگر به کانون های موجود اضافه خواهد شد.

لزوم تشدید نظارت ها و مراقبت های بهداشتی در پایان سال

دکتر منوچهر حبیبی، سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری نیز در پایان این نشست، با اشاره به روزهای آخر سال و آمادگی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی گفت: چون آخر سال است و در تعطیلات نوروز پذیرای میهمانان خواهیم بود، لازم است؛ نظارت ها و مراقبت های بهداشتی بیشتر شود و اماکن اقامتی و رستوران های شهری، بویژه بین شهری، با دقت بیشتر بازرسی شود، تا مشکلی پیش نیاید.

بررسی میزان شیوع اعتیاد در زنان

نهمین نشست کمیته درمان و حمایت های اجتماعی استان قزوین، دیگر نشست سلامت محور استان بود که با حضور اعضا و به ریاست دکتر منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سالن جلسات دفتر ریاست برگزار شد.

پیگیری مصوبات نشست هشتم، گزارش اداره کل بهزیستی قزوین با موضوع غربالگری و احراز هویت معتادان متجاهر در ایام نوروز 1398 و گزارش حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مورد میزان شیوع اعتیاد در زنان از جمله دستورات جلسه این کمیته بود.

مشخص کردن مراکز درمان مدار در استان، شناسایی و جمع آوری معتادان متجاهر، پیش بینی مراکز جایگزین، تهیه داروی لازم برای درمان معتادان و هماهنگی با نیروی انتظامی برای تحویل ندادن معتادان به مراکز ترک اعتیاد، پیش از غربالگری، بخشی از مصوبات این نشست بود.