قزوین رتبه دوم کشوری در مصرف دخانیات را دارد

1398/2/25 چهارشنبه

استان قزوین پس از استان بوشهر که رتبه نخست مصرف دخانیات را دارد؛ رتبه دوم مصرف موادی را دارد که روی پاکت آن با صراحت نوشته شده است: مصرف دخانیات برای سلامتی ضرر دارد.

این خبر ساده، اما پر خطر در نشست بررسی آسیب های اجتماعی در مدارس استان قزوین که با حضور مدیر کل آموزش و پرورش و معاونان این سازمان، رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و جمعی از کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش روز 24 اردیبهشت برگزار شد، از زبان دکتر منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان شد و هشداری بود تا مسؤولان استان برای پیشگیری از سرایت مصرف دخانیات به مدارس چاره ای کنند.

دکتر منوچهر مهرام، با اشاره به ارتباط نزدیک و هماهنگی مناسب بین دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل آموزش و پرورش گفت: موضوع مصرف دخانیات و ساده انگاری خانواده ها در این خصوص، موضوع بسیار مهم و جدّی است، نباید اجازه بدهیم که پای این موضوع به مدارس باز شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با یادآوری کسب مقام اول آموزش و پرورش استان قزوین در حوزه سلامت، برای چند دوره متوالی افزود: باید روی فرزندان خودکار کنیم و پیشگیری را در قالب کمیته های پیشگیری جدّی بگیریم تا به مرحله درمان نرسیم و متحمل هزینه های سنگین و خسارت های اجتماعی نشویم. در این امر همکاری همه مسؤولان استان مورد نیاز است.

در ادامه این نشست، صفایی، رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر، رحمانی، مدیرکل آموزش و پرورش، سرهنگ خدایی، از نیروی انتظامی و معاون پرورشی آموزش و پرورش گزارشی از فعالیت ها و اقدامات برای حفاظت از مدارس استان در برابر خطرات احتمالی و جلوگیری از مصرف دخانیات در دانش آموزان را ارایه دادند.

متاسفانه، مصرف دخانیات به ویژه قلیان که دروازه خطرناک ورود به دنیای ویرانگر مواد مخدّر است؛ امروز در بین خانواده ها امری بی اهمیت و عادی است و بسیاری از خانواده ها بر این باور غلط هستند که مصرف قلیان ضرری ندارد.