نخستین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی قزوین در سال 98 و آیین آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون

1398/2/29 يكشنبه

اولین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قزوین با حضور اعضاء و به ریاست عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین و همچنین آیین آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون، روز یک شنبه 29 اردیبهشت 98 در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین در این نشست،ضمن دعوت همه مردم برای مشارکت در اجرای طرح ملی کنترل فشار خون گفت: همه دستگاه های اجرایی و سازمان ها موظف هستند با دانشگاه علوم پزشکی قزوین همکاری نمایند. فرمانداران نیز در شهرستان ها ضمن برگزاری جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی، با مجریان طرح ملی کنترل فشار خون همکاری کنند.

استاندار افزود: رسانه ها نیز برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و همچنین حساس سازی مردم تلاش کنند و از همه ابزارها به ویژه فضای مجازی به نحو مطلوب استفاده کنند.

استاندار با معرفی نماینده ویژه خود در این طرح آمار مصرف دخانیات در استان را نگران کننده خواند و گفت: این موضوع در دستور کار شورای سلامت و شورای اجتماعی استان قرار گیرد و باید به عنوان یک معضل اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.

استاندار قزوین مداخلات غیر علمی افراد بدون صلاحیت در امر دارو و درمان را یک مشکل اجتماعی خواند و گفت: متاسفانه هنوز مردم ما به این سطح از آگاهی نرسیده اند که موضوع سلامت خود را به غیر متخصص ارجاع ندهند و حتی خود مردم در حوزه سلامت عادت دارند تا نظر غیر علمی بدهند و توصیه پزشکی کنند.

دکتر منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه و دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی در شروع جلسه با برشمردن دستور جلسه از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون خبر داد و افزود: بیش از 53 درصد مردم ایران فشار خون دارند و 60 درصد از بیماری خود اطلاع ندارند، 50 درصد دارو مصرف می کنند و تنها 20 درصد کنترل شده اند.

رئیس دانشگاه ادامه داد: در 25 سال گذشته تعداد مبتلایان به فشار خون سه برابر شده است که نقطه خطری برای سلامت به حساب می آید و 39 درصد مرگ ها ناشی از فشار خون بالا بوده است.در سال 1396 علت مرگ 97 هزار فوتی فشار خون بالا گزارش شده است.

مسوول سلامت استان در بخش دیگری از گزارش خود به فشار خون در جوانان اشاره کرد و افزود: در جوانانبین 25 تا 29 سال 30 درصد بار بیماری ها قلبی و عروقی آنان عاملش فشار خون بوده است.

وی ادامه داد: در استان قزوین از هر چهار نفر یک نفر فشار خون بالا دارد، یعنی 25 درصد مردم قزوین دارای فشار خون هستند.

شرکت کنندگان جلسه کار گروه سلامت و امنیت غذایی در ادامه گزارش دکتر پیمان قجر بیگی، معاون غذا و داروی دانشگاه را با موضوع مداخلات غیر علمی افراد فاقد صلاحیت در زمینه دارو و درمان و همچنین گزارش دکتر مدبر، مدیر اداره نظارت بر درمان با موضوع اقدامات حوزه درمان برای درمان بیمارانی که بخاطر مداخلات این افراد دچار عارضه شده بودند را شنیدند.

در ادامه استاندار و همه شرکت کنندگان این نشست در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون شرکت کردند و فشار خون انان توسط کارشناسان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه اندازه گیری شد.

طرح کنترل فشار خون از 27 اردیبهشت در سراسر کشور شروهع شده است و تا 15 تیر ماه ادامه دارد.