بازدید هیات ده نفره عمانی از اجرای طرح جامع سلامت استان قزوین

1398/3/28 سه‌شنبه

مدیرکل همکاری های خدمات سلامت استان ظفار و شش نفر از استانداران به همراه سه نفر از کارشناسان سلامت وزارت کشور و وزارت بهداشت کشور سلطنتی عمان از اجرای برنامه طرح جامع سلامت استان قزوین بازدید کردند و در نشستی مشترک با رئیس دانشگاه علوم پزشکی، رئیس شورای اسلامی شهر، رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت و رئیس شورای پیامگذاران سلامت،که روز 28 خرداد 98 در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با دستاوردهای این طرح در حوزه های مختلف آشنا شدند.

هیات عمانی، پنجمین هیات خارجی است که از طرح جامع سلامت استان قزوین بازدید می کند و پیش از این، سه بار نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و یک بار مسؤولان وزارت بهداشت کشور اردن از این طرح بازدید کرده بودند.

دکتر محمد آسایی، مشاور امور بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که هیات عمانی را همراهی می کرد، در نشست تبیین دستاوردهای طرح جامع سلامت، ضمن خوش آمدگویی به میهمانان خارجی و قدردانی از تلاش های دانشگاه علوم پزشکی قزوین و دستگاه های اجرایی همکار در طرح جامع سلامت، ساختار وزارت بهداشت را تشریح کرد و افزود: کشور عمان و ایران، بهترین نمونه برای مشارکت مردم و توسعه عدالت اجتماعی در برخورداری همگانی از خدمات سلامت را تجربه کرده اند و امید است این مهم را به کشورهای منطقه گسترش دهند.

دکتر خالد المشیخی، مدیرکل همکاری های خدمات سلامت استان ظفار و رئیس هیات عمانی بعد از حمد و ثنای الهی از میزبانی گرم ایران و دانشگاه علوم پزشکی قزوین قدردانی کرد و با اشاره به مناسبات تاریخی دو کشور گفت: مناسبات مهم دو کشور ایران و عمان در عرصه های تاریخی، جغرافیایی و انسانی، زبانزد همه است و دین واحد و روابط خویشاوندی بین دو ملت، این مناسبات را تحکیم می بخشد.

دکتر خالد المشیخی اظهار کرد: ما هم در کشور عمان، فعالیت های مشابهی داریم و ممکن است فرق های جزیی باشد، اما با همین روند در کشور سلطنتی عمان انجام می دهیم. شهرهای سلامت داریم. هر ولایت را یک والی هدایت می کند و همه این فعالیت ها زیر نظر او انجام می شود.

مدیرکل همکاری های خدمات سلامت استان ظفار با اشاره به نقش زنان در جامعه، افزود: در سلطنت عمان، بانوان در پُست های وزارتی، سفیر، معاونت وزارت خانه ها، مدیریتی و مهم تر در امر آموزش و بهداشت اشتغال دارند و با همین قدرت و خلاقیت در خانه حضور دارند و امر خانه داری و تدبیر امور منزل را نیز بر عهده دارند.

دکتر منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین نیز در این نشست با خیر مقدم به هیات عمانی، ضمن بیان مختصات جغرافیایی، جمعیتی و اقتصادی استان قزوین، گزارشی از فعالیت های دوازده ساله طرح جامع سلامت استان را ارایه داد و مهم ترین دستاورد این طرح را رویکرد سلامت محور مبتنی بر مولفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت با مشارکت همه مردم و دستگاه های اجرایی دانست.

رئیس دانشگاه گفت: با اجرای طرح جامع سلامت، ما یاد گرفتیم، ارکان مدیریتی چطور با هم فکر کنند؟ و کار گروهی انجام دهند و تشریک مساعی داشته باشند و مردم در مسئله خودشان که سلامت باشد، چگونه مداخله کنند؟

دکتر مهرام ضمن پخش اسلایدهایی از مستندات برنامه های اجرایی طرح جامع سلامت در پایان سخنان خود گفت: ما معتقدیم 25 درصد سلامت مردم در اختیار دولت و 75 درصد در اختیار مردم و عواملی است که بر سلامت مردم تاثیر می گذارند و از این رو، مداخلات مردم، سازمان های مردم نهاد به ویژه، خانه مشارکت مردم در سلامت و کانون های سلامت محلات، برای ما مهم است.

گزارش دکتر زهرا یوسفی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین و رئیس کمسیون سلامت و ورزش شورا؛ دکتر حمید زینالی، رئیس شورای پیامگذاران سلامت، حبیب الله انصاری، رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت و نماینده شهرداری قزوین از دیگر برنامه های این نشست بود.

هیات عمانی، در ادامه برنامه های یک روزه سفر به استان قزوین، از مرکز جامع خدمات سلامت شهری ولی عصر (عج) قزوین بازدید و با داوطلبان سلامت این منطقه دیدار کردند و بازدید از جاده سلامت، مسیرهای دوچرخه سواری، بناهای تاریخی و باستانی شهر قزوین، پارک بانوان، کانون های سلامت محلات را در برنامه های خود دارند.

این هیات را شش استاندار و رئیس بخش آموزش و بهداشت وزارت بهداشت، مسؤول و رئیس بخش آموزش بهداشت و همکاری های مردمی مسقط و هماهنگ کننده امور بهداشتی و رابط بین ارگان های دولتی و جامعه مدنی کشور سلطنتی عمان، به ریاست دکتر خالد المشیخی، مدیرکل همکاری های خدمات سلامت استان ظفار تشکیل داده بود.

یادآور می شود، طرح جامع سلامت استان قزوین از سال 1386 با مشارکت همه دستگاه های اجرایی استان و زیر نظر استانداری به عنوان نخستین طرح جامع سلامت در کشور، در قزوین شروع شد.