برنامه های هفته سلامت در استان قزوین تشریح شد

سازمان بهداشت جهانی همه ساله با بررسی نیازهای جامعه جهانی و چالش‌های اساسی حوزه سلامت روز جهانی بهداشت(18 فروردین) را با رویکرد و تأکید بر یکی از چالش ها نام گذاری می کند. با عنایت به اهمیت و حساسیت سلامت روان در جامعه امروز و مشکلاتی که جامعه بشری در این حوزه با آن روبروست، سال 2017 از سوی این سازمان، حول محور بهداشت روان و تاکید بر افسردگی با شعار « بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم» اعلام شده است.
در جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس همین شعار، هفته سلامت (اول تا هفتم اردیبهشت) از سوی وزارت بهداشت به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است. هفته سلامت سال ۱۳۹۶ با عنوان « زندگی سالم، با نشاط و امید» نامگذاری شده و بر همین اساس برنامه های این هفته با تأکید بر مشارکت همه دستگاه ها و سازمان های مردم نهاد، تنظیم شده است.
محمد حسن ارداقیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت در استان قزوین، ضمن بیان مطالب فوق، برنامه های این هفته را به شرح زیر تشریح کرد. البته اطلاع رسانی به مردم در مورد شعار هفته سلامت، با راه اندازی اتوبوس سیّار و اجرای نمایش های مناسب کودکان انجام خواهد شد.

روز اول اردیبهشت « تحرک بدنی، تفریحات سالم و فعالیت گروهی»
برنامه ها از روز جمعه اول اردیبهشت با عنوان «روز تحرک بدنی، تفریحات سالم و فعالیت گروهی» آغاز می شود که بر همین اساس؛ برگزاری مراسم پیاده روی ویژه داوطلبان سلامت و خانواده ها، برپایی ایستگاه بهداشتی در تپه نور شهدا در اولین جمعه هفته سلامت، همایش بزرگ کوهپیمایی ویژه آقایان کارمند و  اختصاص سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه در شهر قزوین به موضوعات سلامت است.

روز دوم اردیبهشت، «غذای سالم، جامعه سالم»
برنامه های روز دوم اردیبهشت، با عنوان «غذای سالم، جامعه سالم»، شامل: افزایش نظارت بر بوفه های بیمارستان ها برای کنترل و عدم ارائه مواد خوراکی صنعتی و کنسروی توسط عیادت کنندگان به بیماران، برگزاری جشنواره بومی و محلی، مسابقات دارت ویژه بانوان در پارک بانوان، اطلاع رسانی و فضاسازی شهری و نصب شعارها و پیامهای بهداشتی ( بنر و بیلبورد ) توسط شهرداری‌ها در سطح استان، تهیه و پخش زیرنویس تلویزیونی با پیام های هفته سلامت، فیلم ها و تیزرهای آموزشی، عیادت مسؤولین از بیماران بستری شده در بیمارستان ها و دیدار مسؤولین با خانواده معظم شهدا و جانبازان گرانقدر است.

روز سوم اردیبهشت، «روز سفیران سلامت و نهادهای اجتماعی»
در روز سوم اردیبهشت با عنوان «روز سفیران سلامت و نهادهای اجتماعی»، همایش سفیران سلامت، بازدید رایگان دانشجویان دانشگاه ها و دانش آموزان مدارس از حسینیه امینی ها و آموزش به آنان و  همایش بزرگ اسکیت بازان برگزار می شود.

روز چهارم اردیبهشت، «طرح تحول سلامت و ارتقای کیفیت زندگی»
روز چهارم اردیبهشت با عنوان «طرح تحول سلامت و ارتقای کیفیت زندگی»، شامل: برگزاری نمایشگاه های خطرسنجی سکته های قلبی، مغزی و سرطان ها همزمان با نمایشگاه تفریح سالم در شهرستان ها، برگزاری کمپین اطلاع رسانی اجرای برنامه خطرسنجی سکته های قلبی، مغزی و سرطان در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت به عموم مردم و برگزاری همایش بزرگ آموزشی با عنوان « من خانواده ام را دوست دارم» خواهد بود.

روز پنجم اردیبهشت، «سلامت روان، نیاز همه و همیشه»
برنامه های روز پنجم اردیبهشت، با عنوان «سلامت روان، نیاز همه و همیشه» برگزاری کمپین روانی- عصبی و افسردگی و انگ زدایی در جامعه در شهرستان ها، برگزاری جلسات آموزشی برای گروه‌های هدف (دانش‌آموزان، معلمین، مشاوران و والدین) و عموم مردم در خصوص رویکردهای سلامت روان و مهارت های زندگی در شهرستان ها و همایش دوچرخه سواری با نام « سه شنبه های بدون خودرو» است.

روز ششم اردیبهشت، «هنر و رسانه، سواد سلامت»
در روز ششم اردیبهشت با عنوان «هنر و رسانه، سواد سلامت» جشنواره بزرگ کودکان (کودکان سالم، فردای سالم)، بهره گیری از ظرفیت هنری هنرمندان برای تبیین موضوعات سلامت، برگزاری ورک شاپ، پوستر کاریکاتور و تایپوگرافی در محوطه موزه چهلستون انجام می شود.

روز هفتم اردیبهشت، «نهاد خانواده و مسؤولیت اجتماعی»
در روز هفتم اردیبهشت، با عنوان «نهاد خانواده و مسؤولیت اجتماعی»  برنامه گل گشت ویژه بانوان کارمند انجام خواهد شد.