فرایند حساس کنترل کیفی مواد غذایی، برای قضات و دادیاران قزوین تشریح شد

1397/11/21 يكشنبه

توسط واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، نشست هماهنگی و آشنایی با فرایند کنترل کیفی مواد غذایی با حضور قضات دادگاه عمومی و انقلاب، تعزیرات حکومتی و دادیاران دادسرای عمومی قزوین برگزار شد.

دکتر خونساری، رئیس مرکز بهداشت شهرستان قزوین با اعلام این خبر گفت: این نشست با هدف آشنایی قضات و دادیارانی که با واحد بهداشت محیط شهرستان قزوین همکاری دارند و نسبت به رسیدگی پرونده های ارسال اقدام می کنند، با فرایند کنترل کیفی مواد غذایی برگزار شد.

به گفته ایشان، در این نشست به ریز فاکتورهای موثر در سلامتی به خصوص استفاده از رنگ شیمیایی، روغن سوخته و نمک در تهیه مواد غذایی، پرداخته شد و اهمیت کنترل و نظارت مواد غذایی در سطح عرضه توسط کارشناسان بهداشت محیط تشریح شد. دکتر خونساری افزود که همچنین تاکید شد در صورت عدم اجرای برنامه های عملیاتی واحد بهداشت محیط و عدم کنترل مواد غذایی، سلامت شهروندان به خطر خواهد افتاد.

نمونه برداری از مواد غذایی توسط بازرسان آموزش دیده و در شرایط کاملا استاندارد

مهندس محمدتقی سلیمانی، کارشناس مسوول بهداشت محیط شهرستان قزوین نیز ضمن بیان فرایند کنترل و نظارت بر مواد غذایی گفت: در طول سال 1397 از حدود پنج هزار و 500 واحد صنفی، بیش از دو هزار و 200 نمونه مواد غذایی به منظور کنترل آلودگی های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی توسط بازرسان بهداشت محیط آموزش دیده و در شرایط کاملا استاندارد برداشت و در شرایط مناسب که باعث آلودگی ثانویه مواد غذایی نشود، به آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی منتقل شد.

وی عنوان کرد که این نمونه ها توسط کارشناسان آزمایشگاه با به کارگیری مجهزترین تجهیزات آزمایشگاه از نظر میکروبی، شیمیایی مورد آزمایش قرار گرفت و جوابیه آن به مرکز بهداشت ارسال و مرکز بهداشت نیز نمونه های مواد غذایی آلوده را با تنظیم پرونده به مراجع قضایی معرفی کرد.

به گفته مهندس سلیمانی، برای آشنایی بیشتر قضات و دادیاران با فرایند مذکور و افزایش اطمینان آنان از صحت آزمایشات، قضات و دادیاران با حضور در آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، از مراحل این فرآیند بازدید کردند.

کارشناس مسوول بهداشت محیط شهرستان قزوین در پایان این بازدید، به مضرات عرضه مواد غذایی به صورت دست فروشی و دوره گردی پرداخت و از دستگاه قضایی درخواست کرد با تشکیل شعبات اختصاصی در دادگاه ها و دادسرای قزوین، نسبت به تسریع در رسیدگی به پرونده های بهداشتی اقدام کنند.

در این بازدید، مدیر گروه بهداشت محیط و کارشناسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی به همراه کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پرشکی قزوین، بازدیدکنندگان را همراهی کردند.