تأکید به افزایش سطح سواد سلامت مردم در موضوع ایدز، در شهرستان قزوین

1398/9/10 يكشنبه

در نشست شورای سلامت بخش مرکزی شهرستان قزوین، دکتر علیرضا مهرعلیان، رییس مرکز بهداشت شهید بلندیان این شهرستان؛ در رابطه با موضوع ایدز، گفت: در شرایط فعلی جامعه، آموزش، تغییر رفتار، فرهنگ و افزایش سطح سواد سلامت، باید در اولویت قرار داده شود؛ زیرا در صورت رها کردن این مسایل، افراد بیشتری در جامعه آسیب پذیر خواهند شد.

ایشان اظهار کرد که باید فضای دو سویه برای مهار این بیماری ایجاد شود و نیازمند این است که کلیه سازمان ها در این کار مشارکت کنند. دکتر مهرعلیان، ادامه داد: فرهنگ سازی در حوزه ایدز، بسیار مهم و جدی است و اطلاع رسانی دقیق و آگاهانه، در پیشگیری این بیماری، از عوامل مؤثر است.

وی خاطر نشان کرد اگر مردم نیازها را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنند، موفق تر خواهیم بود و کادر بهداشتی در هر موقعیت و با هر نگاهی با بسته های خدمتی کامل ارائه خدمات به مردم را جزو اولوویت های کاری خود قرار می دهند.

رییس مرکز بهداشت شهرستان قزوین با اشاره به اینکه درصد بسیار بالای نوجوانان و جوانان، جدا از اینکه فرصتی برای جامعه است، در صورت نداشتن برنامه ریزی لازم، بویژه در حیطه سلامت، زنگ خطر را برای جامعه به صدا در می آورد؛ گفت: عدم پذیرش فرهنگ جامعه، باعث شده برنامه های کاهش آسیب، به کندی پیش رفته و لازم است تمام دست اندرکاران و مسؤولان با تغییر رویکرد، پیشنهادات، آموزش و مدیریت صحیح، گام مؤثری را در کاهش سیر صعودی این بیماری برداشته و با پُر رنگ کردن مسایل آموزشی و فرهنگی، به جامعه کنونی کمک کنند.

سکوت و عدم آگاهی، افزایش دهنده تعداد بیماران مبتلا به ایدز

این نشست، روز هفتم آذر 1398 با حضور نمایندگانی از ارگان های دولتی، شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای بخش مرکزی و مسؤولان مراکز خدمات جامع سلامت روستایی بخش مرکزی شهرستان قزوین در مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین برگزار شد و مژگان اسماعیلی، کارشناس کلینیک مشاوره بیماری های رفتاری مرکز بهداشت شهرستان قزوین نیز هشدار داد که سکوت و عدم آگاهی، باعث شده شاهد افزایش تعداد بیماران اچ آی وی و مرگ و میر بیماران ایدزی باشیم.

ایشان، آموزش در گروه های مختلف از مقاطع ابتدایی تا مقاطع بالاتر را بسیار مؤثر دانست و خاطر نشان کرد: ترس از ابراز بیماری، نباید بهانه ای شود تا افراد بیشتری از جامعه، آلوده این بیماری شوند.

وی در ادامه، به بیان مطالب آموزشی عامل بیماری، نحوه بیمار شدن، تشخیص و درمان بیماری ایدز پرداخت.