خانواده های متوّفیان بیماری کرونا، مورد حمایت های روانی و اجتماعی قرار می گیرند

1399/2/31 چهارشنبه

در صورت فوت فردی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در مراکز بیمارستانی، خانواده متوفی، توسط مددکار بیمارستان، به روانشناس مراکز بهداشتی معرفی می شود تا مورد مشاوره سوگ، حمایت های روانشناسی و پذیرش ضایعه وارد شده قرار گیرد.

مرضیه قلیچ خانی، کارشناس مددکاری اجتماعی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین با گفتن این موضوع؛ اظهار کرد: چون در شرایط کنونی، به علت شیوع ویروس کرونا، مراسم ترحیم و تجمع های عمومی برگزار نمی شود و با سلب حمایت های روانی و اجتماعی، از بازماندگان افراد متوفی، آنان خود را تنها می بینند؛ بر این مبنا، لازم دیده شد که متخصصان روانی و اجتماعی(مددکاران اجتماعی، روانشناسان و روانپزشکان) مراکز درمانی در این زمینه مداخلات تخصصی خود را ارائه کنند.

وی اذعان کرد که اگر در این شرایط، سرپرست خانواری، جان خود را از دست دهد و خانواده وی دچار مشکلات اقتصادی نیز شوند، به سازمان های حمایتی، مانند: بهزیستی، کمیته امداد و هلال احمر معرفی می شوند.

قلیچ خانی تصریح کرد: در فرهنگ ما، برگزاری مراسم شکوهمند ترحیم از جایگاه ویژه ای برخوردار است، زیرا زمینه همدردی و تسلی خاطر بازماندگان در آن فراهم می شود.

گفتنی است، فرایند اجرایی مداخلات روانی و اجتماعی بازماندگان متوفیان بیماری کووید-19 و شرح خدمات سازمان های همکار در این طرح، مانند: دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بهزیستی، هلال احمر، معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره)، مجمع خیّرین سلامت و انجمن مددکاری استان، در نشستی که با همین موضوع برگزار شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.