در مرکز بهداشت استان قزوین

نشست کمیته راهبری سلامت کارکنان دولت برگزار شد

1399/12/5 سه‌شنبه

مهندس علی جعفری، مسؤول برنامه سلامت کارکنان دولت در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: نشست کمیته راهبری سلامت کارکنان دولت استان قزوین، به ریاست دکتر ناهید یزدی، معاون فنی مرکز بهداشت استان قزوین و با حضور مهندس محسن نوری، مسؤول دبیر خانه سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، روز سوم اسفند 99 در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد و  در خصوص تدوین بسته های آموزشی سلامت کارکنان دولت و ارزیابی سالانه دستگاه های اجرایی در زمینه شاخص های سلامت کارکنان، بحث و بررسی های لازم انجام شد و تصمیماتی گرفته شد.

وی اظهار کرد که در این نشست مقرر شد هر یک از گروه ها/واحدهای مرتبط معاونت بهداشتی نسبت به تهیه بسته های آموزشی در قالب های پاورپوینت و PDF  به انضمام سوالات آزمون پودمانی اقدام کنند. همچنین گزارشی از فعالیت سامانه مدیریت پروتکل های مقابله با کرونا در استان قزوین (qcovid.ir) ارائه شد. بر اساس این گزارش از شهریور 1399 تاکنون بیش از 26000 بازرسی خودارزیابی توسط دستگاه های اجرایی استان انجام و در سامانه مذکور ثبت شده است.

بنا به گفته مسؤول برنامه سلامت کارکنان دولت معاونت بهداشتی دانشگاه: كاركنان دولت، علاوه بر مشكلات سلامت جسمي، رواني و اجتماعي مختص گروه سني خود، همچون ساير مشاغل، به اقتضاي شغل، در معرض عوامل مختلف زيان آور محيط كار (عوامل ارگونوميك، عوامل بيولوژيك و استرس هاي شغلي) نيز قرار دارند و بي شك، مراقبت از سلامت اين قشر خاص و زحمتكش كه همواره از پيشگامان خدمت گذاري در اقصي نقاط كشور و به اقشار مختلف مردم هستند، نقش مهمي در بهينه سازي ارايه خدمات به آحاد جامعه، تكريم ارباب رجوع و افزايش كمي و كيفي برون داد سازماني دارد.

به گفته مهندس جعفری،  "بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت" در سال 1397 از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شد و کليه دستگاه های اجرایی مكلف به تدوین و اجرای برنامه عملياتی بهبود وضعيت سلامت کارکنان خود بر اساس  بسته  مذکور شدند. به همين منظور، برای ایجاد خط مشی و وحدت رویه در اجرای بسته مذکور، شيوه نامه اجرایی آن، مربوط  به هر حوزه ) در قالب یک بسته، توسط کميته تدوین در وزارت بهداشت، شامل مرکز سلامت محيط و کار، دفتر بهبود تغذیه جامعه، دفتر مدیریت بيماری های غيرواگير، دفتر آموزش و ارتقای سلامت، دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد و با مدیریت مرکز سلامت محيط و کار تهيه شد.