ثابت شده ترین راه برای در امان ماندن از کرونا استفاده از ماسک است

1400/1/18 چهارشنبه

دکتر مهدیه زرآبادی پور، استادیار عضو هیأت علمی دانشکده دندانپزشکی قزوین با گفتن اینکه بیماری کرونا، یک بیماری ویروسی نوظهور است که بواسطه رفتار ناشناخته و مسیر انتقال به نسبت نامشخص، چالش های زیادی را برای سلامت جوامع بشری ایجاد کرده است؛ اظهار کرد: در حال حاضر، ثابت شده ترین راه حفاظت از ابتلا به این بیماری، استفاده از ماسک و پوشش های فردی است.

این متخصص آسیب شناسی دهان در خصوص خطر انتقال ویروس در دندانپزشکی گفت: دهان، بینی و چشم، جزء مخاط اصلی ورود ویروس کرونا به بدن انسان محسوب می شود و در دندانپزشکی، به علت فاصله نزدیک بیمار و کادر درمانی، زمینه انتقال ویروس فراهم می شود، اما به علت اینکه دندانپزشکان، همیشه از وسایل حفاظت شخصی استفاده می کنند، تاکنون مورد اثبات شده ای از انتقال بیماری در دندانپزشکی و از پزشک به بیمار گزارش نشده است.

عضو هیأت علمی دانشکده دندانپزشکی قزوین، ضمن درخواست از مردم برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی، خصوصا بهداشت دهان و دندان گفت: با توجه به همان شعار معروف "در خانه بمانید"، ترجیح بر این است که افراد در حد امکان در منزل بمانند و از حضور در فضاهای شلوغ و پُرجمعیت اجتناب کنند.

دکتر زرآبادی پور تصریح کرد که در صورت اجتناب ناپذیر بودن خروج از منزل و حضور در مکان های عمومی، رعایت پروتکل های بهداشتی، بطور جدی توصیه می شود. وی ادامه داد: استفاده از ابزارهای بهداشت فردی، مانند: مسواک و نخ دندان و دهانشویه در این دوران باید با جدیت ادامه یابد و  افراد تا حد امکان، برای امور غیرضروری به مطب ها و کلینیک های شلوغ مراجعه نکنند و در صورت نیاز به درمان دندانپزشکی، از ایمن بودن محیط و ضرورت درمان اطمینان حاصل کنند.