• ساعت : ۸:۵۵:۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۶/۰۱ 
تولید آبمیوه توت‌فرنگی پروبیوتیك تخمیر شده با باكتری‌های اسید لاكتیك

پروبیوتیک به محصول میکروبی زنده‌ای گفته می‌شود که بعد از مصرف با ایجاد تعادل در سیستم گوارشی باعث ایجاد اثرات سلامتی در مصرف‌کننده می‌شود. مهم‌ترین میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک، باکتری‌های اسید لاکتیک مانند لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و استرپتوکوکوس لاکتیس هستند.

باکتری‌های اسید لاکتیک اغلب بطور تجاری در تولید محصولات لبنی پروبیوتیک مورد استفاده واقع می‌شوند ولی مصرف آن‌ها با وجود مقادیر بالای کلسترول و عدم توانایی مصرف توسط اشخاص حساس به لاکتوز، محدود می‌شود. از سویی دیگر میوه‌ها و سبزیجات حاوی مواد آلرژی‌زایی که در لبنیات وجود داشته و مصرف لبنیات را محدود می‌سازند، نیستند. توت فرنگی میوه‌ای سرشار از ویتامین C، قند، مواد معدنی، فیبر و به ویژه ترکیبات فیتوکمیکال است و از طرفی دارای بافتی نرم بوده که به راحتی قابل هضم است. لذا این مطالعه با هدف بررسی امکان استفاده از نوشیدنی توت‌فرنگی به عنوان ماده خام جهت تولید نوشیدنی پروبیوتیک توت‌فرنگی به وسیله باکتری‌های اسید لاکتیک انجام شد.

بر اساس نتایج این پژوهش، که توسط دکتر رزاق محمودی از اعضای شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی انجام پذیرفت، سه گونه باکتری اسید لاکتیک لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس دلبروکی و لاکتوباسیلوس پلانتاروم در نوشیدنی توت‌فرنگی به خوبی در 30 درجه سانتی گراد رشد کردند. لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس دلبروکی بعد از 48 ساعت انکوباسیون در دمای 30 درجه سانتی گراد می‌توانند به تعداد مورد نظر جهت تولید نوشیدنی پروبیوتیک برسند.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    V6.0.9.0