• تاريخ :
     ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
متولی سلامت شهرستان بویین زهرا:
سبك تغذیه ای ناسالم، سبك زندگی ناسالم را به همراه دارد

در اولین نشست امسال اعضای خانه مشارکت شهرستان بویین زهرا، دکتر آرش خوشنویس زاده، مدیر شبکه بهداشت و درمان این شهرستان، در مورد نقش “امنیت غذایی” و “سبد غذایی مطلوب” در پیش گیری از کووید-19 سخن گفت و افزود: سبک تغذیه ای ناسالم، سبک زندگی ناسالم را به همراه دارد.

وی اظهار کرد که ارتباط معناداری بین ناامنی غذایی با بروز برخی بیماری ها مانند دیابت نوع دو در مطالعات نشان داده شده است و می تواند به عوامل مختلفی مرتبط باشد که الگوی دریافت رژیم غذايي یکی از آنهاست. دکتر خوشنویس زاده ادامه داد که مثلا دریافت کمتر میوه ها و سبزی ها یا الگوهای دریافت رژیمی، مانند دریافت بالای چربی و کربوهیدرات های تصفیه شده (قند و شکر و شیرینی جات) و مقادیر کم مصرف میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، ماهی و مرغ (ماکیان) ارتباط مثبتی با ایجاد و ظهور دیابت نوع دو دارند.

نقش داوطلبان سلامت در تبادل دانش، نظرات و تجربیات برای پیشبرد برنامه های سلامت

در ابتدای نشست، زینب بوچالی، کارشناس مسؤول واحد آموزش شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین زهرا و دبیر مجمع سلامت شهرستان، به  نقش حضور داوطلبان سلامت در سازمان های دولتی و غیردولتی، سازمان های مردم نهاد و گروه های مردمی و داوطلب برای تبادل دانش، نظرات و تجربیات آنان به منظور پیشبرد برنامه های سلامت تاکید کرد.

وی یادآور شد که برای رسیدن به شاخص های مطلوب در حوزه سلامت، باید مشارکت مداوم بین حوزه سلامت و سازمان های دولتی و خصوصی و گروه های مردمی و داوطلب در برنامه کار لحاظ شود.

امنیت غذایی، یکی از ابعاد اساسی زندگی سالم

مونا تاچه بندها، کارشناس مسؤول تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین زهرا نیز با بیان این مطلب که امنیت غذایی یکی از ابعاد اساسی زندگی سالم است، در خصوص سبد غذایی مناسب برای خانواده گفت: سبد غذايي خانواده بايد تامين کننده تمامی نيازهای سلولي بدن افراد در شرایط سنی، جنسی و فیزیولوژیک باشد.

وی اظهار کرد که برای تامین این نيازها، حداقل ۴٠ ماده غذايي باید به بدن برسد تا در نتيجه آن، سیری در سطح سلولی اتفاق بیفتد و تمامی بافت ها و ارگان های مختلف، بتوانند عملکرد بهینه ای داشته باشند. به گفته تاچه بندها، سبد غذايي مطلوب، حاوی کالری(درشت مُغذّی ها) و ريزمُغذّی های لازم و ضروری برای هر يک از گروه های سنی است که بايد به صورت روزانه مصرف شود.

گفتنی است، این نشست، برای تعیین گفتمان غالب مجمع سلامت شهرستان بویین زهرا در سال ۱۴۰۰، پس از یک سال تاخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا، روز 26 دی 1400 و با حضور نمایندگان بخش های دولتی، خصوصی و مردمی و داوطلبان سلامت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین زهرا برگزار شد

6.0.9.0
    V6.0.9.0