• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۳/۱۷ 
در مصرف شیر و لبنیات، چه مواردی را باید رعایت كنیم؟

عطیه رزازی، رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد که در مصرف شیر و لبنیات باید نکاتی را رعایت کنیم. وی تعدادی از این موارد را به شرح زیر دانست:

  • مصرف روزانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) برای تامین کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است.
  • مصرف روزانه لبنیات را افزایش دهیم. می توانیم از شیر به عنوان یک نوشیدنی میان وعده، به صورت ترکیب با میوه استفاده کنیم.
  • از لبنیات پاستوریزه و کم چرب استفاده کنیم.
  • از انواع لبنیات کم نمک مصرف کنیم. پنیر و کشک هایی که دارای نمک زیادی هستند، چند ساعت قبل از مصرف، آن را در آب معمولی قرار دهیم تا  مقدار نمک آن ها کاهش یابد.
  •  شیرهای غنی شده با ویتامین D   مصرف کنیم، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم، بسیار مفید هستند.
  • تشویق به مصرف روزانه حداقل دو واحد لبنیات از نوع کم چرب است، زیرا با مصرف  این دو واحد محصولات لبنی، به عنوان منبع اصلی کلسیم، علاوه بر تامین کلسیم مورد نیاز روزانه، این گروه، منبع خوبی از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های مختلف هستند.
  • به جای شیرهای طعم دار، شیر کاکائو و شیر نسکافه، که دارای قند هستند، از شیرهای ساده استفاده کنیم.
  • از بستنی هایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، استفاده کنیم. مقدار قند بستنی بالاست. توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنیم.
  • حتما قبل از مصرف هر نوع کشک، مقداری آب به آن اضافه شود و حداقل پنج تا 10 دقیقه در حال هم زدن، بجوشانیم.
  • اگر بیماری "عدم تحمل لاکتوز" داریم، شیر بدون لاکتوز، و یا پنیرهای سفت و ماست را مصرف کنیم.
  • هنگام خرید شیر، به تاریخ انقضای آن توجه کنیم.
  • ظرف شیر را تا هنگام مصرف، بسته و به دور از مواد بودار نگهداریم.
  •   برخلاف شایعات نادرست در بین مردم، شیرهای پاکتی مدت دار، بدون نگهدارنده هستند.
  • پنیرهای تهیه شده از شیر پاستوریزه استفاده کنیم. اگر خودمان پنیر تهیه می کنیم، حتما شیر را بجوشانیم.  این پنیر را تا دو ماه  می توانیم در آب و نمک نگه داریم و مصرف کنیم.
  • قبل از مصرف پنیر های سُنّتی که دارای نمک زیاد هستند، حتما دو تا سه ساعت قبل، آن را در آب قرار دهیم.
  • شیر غیر پاستوریزه را باید 10 دقیقه در حال همزدن بجوشانیم که دچار بیماری تب مالت نشویم.
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.0.15.0
    V6.0.15.0