• ساعت : ۱۲:۳۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان قزوین:
دوران شیرخوارگی نوزاد، به دلیل مرحله سریع رشد پس از تولد، دارای حائز اهمیت است

رقیه خدادادبیگی، کارشناس برنامه ترویج  تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در برنامه وبینار آموزشی گفت: دوران شیرخوارگی نوزاد، به دلیل مرحله سریع رشد پس از تولد، دارای حائز اهمیت است. وی افزود که رشد و تکامل، دو پدیده توام هستند که تغذیه با شیر مادر، تاثیر قابل ملاحظه ای بر آن ها دارد. اگرچه رشد کودک در دوران شیرخوارگی، یکی از لذت بخش ترین مرحله زندگی برای والدین است اما می تواند با چالش هایی همراه باشد.

به گفته این کارشناس، رشد کودک در دوران شیرخوارگی از جهت جسمی و عاطفی از اهمیت خاصی برخوردار است به نحوی که توجه والدین به این دوران می تواند نقش به سزایی در تربیت کودک داشته باشد. وی ادامه داد که والدین می توانند با  شناخت و یادگیری مهارت ها و مراحل رشد کودک در دوران شیرخوارگی، نقش بسیار مهمی در تربیت و حتی وضعیت سلامتی کودک خود ایفا کنند.

ناهید مراحل، کارشناس شیر مادر در مرکز آموزشی و درمانی کوثر قزوین و مُدرّس برنامه هم در رابطه با مزایای شیر مادر نسبت به شیر مصنوعی، خواص آغوز یا کلستروم، باورهای غلط خانواده ها، تماس پوست با پوست در بیمارستان های دوستدار کودک و فواید آن، نشانه های گرسنگی نوزاد و علایم کفایت شیر مادر، نکاتی را بیان کرد.

این کارشناس شیر مادر، دوشیدن شیر مادر به ویژه برای مادران شاغل، و تغذیه نوزاد با شیر مادر در شرایط خاص، مانند: مشکلات پستانی، مشکلات شایع نوزادان،  و وضعیت های مناسب شیردهی را به صورت عملی و با مولاژ آموزش داد. و در پایان این وبینار آموزشی، در مورد استفاده از وسایل کمک شیردهی، توسط مدرس مذکور توضیحاتی ارائه شد.

یادآور می شود، وبینار آموزشی ویژه هفته شیر مادر(16-10 مرداد) با هماهنگی واحد آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهرستان قزوین برای کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، رابطان و سفیران سلامت، ادارات سطح شهرستان قزوین، روزهای 12 و 13 مرداد 1401 برگزار شد.

6.0.15.0
    V6.0.15.0