• ساعت : ۱۲:۰۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۸/۰۷
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان قزوین:
سواد رسانه ای، یكی از مهمترین آموزش‌ها تلقی می شود

سواد رسانه ای نوعی تکنیک عملی و مهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهم­ترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود. سواد رسانه ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌های رسانه ای را داشته باشد.

اعظم شهبازخانیا، کارشناس آموزش و ارتقا سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در باره این مطلب گفت: زندگی انسان امروزی چنان با رسانه پیوند خورده که می‌توان گفت زندگی بدون رسانه، تقریبا غیرممکن است. وفور رسانه‌ها و آوار اطلاعات از سویی و کمبود وقت از سوی دیگر، ما را ناچار می‌سازد که دست به انتخاب بزنیم و از بین رسانه‌های در دسترس و اطلاعات پیرامون‌مان، بهترین‌ها را انتخاب کنیم و در این راه، آنچه می‌تواند به ما در انتخاب بهترین، ضروری‌ترین و سالم‌ترین اطلاعات کمک کند، داشتن تفکر غربالی (نقادانه) به جای تفکر اسفنجی است؛ تفکری که مصرف رسانه‌ای را مدیریت کرده و به ما کمک کند ذهنمان، مانند اسفنج هر پیامی را به درون خود راه ندهد.

مهم‌ترین اهداف، سواد رسانه ای است

وی تصریح کرد: آنچه برای انسان‌های امروزی اهمیت زیادی پیدا کرده، داشتن مهارتی به نام "سواد رسانه‌ای" است که شناخت و انتخاب رسانه‌های مناسب برای دسترسی به اطلاعات، تجزیه و تحلیل نقادانه پیام‌های رسانه‌ای و تفسیر پیام‌ها و ارزش‌هایی که از جانب رسانه‌ها ارائه می‌شود از مهم‌ترین اهداف آن است.

به گفته شهبازخانیا اهمیت سواد رسانه‌ای و تاثیر آن بر ابعاد مختلف زندگی انسان‌ها در دنیای امروز به حدی است که پس از بیانیه سازمان یونسکو در سال 982 ،اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک واحد درسی مهم در مقاطع مختلف تحصیلی به شمار می‌رود و 24 تا 30 اکتبر هر سال (مصادف با دو تا هشت آبان) به عنوان "هفته جهانی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی"  امگذاری شده است. که با شعار سال 1401 هفته جهانی سواد رسانه و اطلاعات"پرورش اعتماد: ضرورت سواد رسانه ای" می­باشد.

ضرورت های آموزش، سواد رسانه و اطلاعات است

کارشناس مرکز بهداشت شهرستان قزوین گفت: اعتمادسازی نسبت به منابع اطلاعاتی صحیح و موثق و حفظ و پرورش این اعتماد در بین مخاطبان یکی از ضرورت های آموزش سواد رسانه و اطلاعات است. وی بیان کرد تاثیرپذیری سلامتی از سواد رسانه نیز در سال‌های اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته و بر اساس مطالعات پژوهشگران، رابطه‌ای قابل توجه بین سواد رسانه‌ای و سلامت جوامع انسانی در حیطه‌های مختلف مشاهده شده و مبحث"سواد سلامت رسانه" شکل گرفته است.

شهبازخانیا تصریح کرد از سوی دیگر توانمندی آحاد جامعه در انتخاب صحیح در دو راهی­های سلامت و خطر، یکی از وظایف مهم به دوش مدافعان سلامت و کارکنان بهداشت است و مشارکت داوطلبان مردمی سلامت در قالب رابطان سلامت محله، سفیران دانش آموز، سفیران دانشجو، سفیران طلبه و سفیران خانوار در این مسیر به عنوان کسانی که با روحیه ی مسوولیت پذیر نسبت به جامعه گام بر می دارند بسیار ارزشمند است.  و هر کدام از ما که منابع صحیح اطلاعاتی سلامت را می­شناسیم و راه های برخورد با خبرهای کذب هیجان انگیز و زرق و برق دار را آشنا هستیم فرصت داریم که به اطرافیان خود و عزیزانمان بیاموزیم و به این شکل چراغ دانش برافروزیم.

6.0.15.0
    V6.0.15.0