• ساعت : ۱۴:۵۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۸/۰۸
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان قزوین:
تغذیه، یكی از نیازهای انسان در هنگام وقوع حوادث و پس از بحران است

سپیده مهدیخانی، مسؤول تغذیه مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در نشست آموزشی آشنائی و تمرین کارکردهای تخصصی تغذیه و با حضور کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت گفت: بحران ها بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت پدیده های زیست محیطی ناگهانی هستند و از چنان شدتی برخوردارند که کمک رسانی خارجی را طلب می کند و یا باعث ایجاد نیاز مازاد بر ظرفیت پاسخ یک جامعه می شود. وی افزود که تغذیه یکی از نیازهای انسان در هنگام وقوع حوادث و پس از بحران می باشد و تامین و ذخیره سازی با هدف برطرف سازی نیاز اولیه جامعه آسیب دیده حائز اهمیت است.

این کارشناس تصریح کرد سازماندهی آموزش افراد کلیدی در مدیریت تغذیه در بحران ها، از اهمیت خاصی برخوردار است و نیازمند برنامه ریزی و آموزش مستمر کارکنان می باشد. وی ضروری دانست که کلیه کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت آموزش های لازم و مداوم را در خصوص مدیریت تغذیه در بحران دریافت کنند.

این مقام مسؤول در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: آموزش شیوه های تَن سنجی، روش های آماری بررسی وضعیت تغذیه جمعیت متاثر از بحران، اقلام غذایی مناسب در شرایط بحران، اصول تغذیه گروه های آسیب پذیر، پایش و ارزشیابی برنامه تغذیه در بحران، از جمله مواردی هستند که باید در حین آموزش تغذیه در بحران مد نظر قرار گیرند.

گفتنی است، در ادامه این برنامه، مهندس کامبیز غفاری، مسئول واحد امور کاهش بلایا و حوادث غیرمترقبه هم در رابطه با مبانی عمومی ارزیابی، تجزیه، تحلیل و اقدامات در بحران برای آشنایی شرکت کنندگان نکاتی را بیان کرد. در پایان نیز کارکردهای تخصصی تغذیه با استفاده از کیف بحران تهیه شده توسط واحد تغذیه و بلایا به صورت عملی توسط سپیده مهدی خانی، مسؤول واحد تغذیه مرکز آموزش داده شد.

6.0.15.0
    V6.0.15.0