• ساعت : ۱۱:۲۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
علاوه بر الگوی بشقاب غذایی سالم
رژیم غذایی مدیترانه ای و مصرف آنتی اكسیدان ها، در سلامت باروری بانوان، نقش بسزایی دارند

به گفته کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، رعایت رژیم غذایی مدیترانه ای، الگوی بشقاب غذایی سالم و مصرف آنتی اکسیدان ها، در سلامت باروری بانوان، نقش بسزایی دارند.

رژیم غذایی مدیترانه، تنوع مواد غذایی سالم

ندا دهناد اذعان کرد که رژیم مدیترانه‌ای، غنی از میوه ها و سبزیجات تازه، غلات کامل، آجیل و دانه ها، حبوبات، غذاهای دریایی، ماست و روغن زیتون است. وی افزود که میوه ها و سبزی ها حاوی آنتی اکسیدان‌ها هستند که با از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن، سلامتی را به ما هدیه می کنند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه منابع غذایی حاوی چربی‌های اشباع، مثل: گوشت قرمز و مواد غذایی فراوری شده، سهم بسیار کمی در رژیم غذایی مدیترانه دارند، گفت: برعکس، مصرف غذاهای حاوی چربی های سالم، مثل: دانه‌های آجیلی، روغن زیتون، ماهی های چرب (حاوی امگا سه ) سهم زیادی را خود اختصاص داده است.

وی بیان کرد که مطالعات، نشان داده است، مصرف بیشتر غذاهای دریایی، خصوصا ماهی‌های چرب (حاوی اسید چرب امگا سه) به میزان دو تا سه بار در هفته با افزایش میزان باروری در ارتباط است.

بشقاب غذای سالم، سهم درشت مُغذّی ها در هر وعده اصلی

کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: توجه به الگوی بشقاب غذای سالم، را می‌توان به عنوان مدلی مناسب برای تصویرسازی سهم درشت مُغذّی ها در هر وعده اصلی غذایی در نظر گرفت، بدین صورت که یک چهارم از سهم بشقاب، شامل غلات (ترجیحا سبوس‌دار) و نیز یک چهارم دیگر، حاوی پروتئین (مرغ، ماهی، آجیل، انواع لوبیا) و نیم باقیمانده از آن، دارای سبزیجات رنگی و میوه (با حجم بیشتر سبزیجات) باشد.

لزوم شناخت آنتی اکسیدان‌ها و مکمل‌های غذایی موثر در سلامت باروری بانوان

به گفته دهناد، از مواد مُغذّی موثر در سلامت باروری بانوان، می‌توان به ویتامین B9، B12، اسید چرب امگا سه، کورکومین (ماده موثره زردچوبه)، میو اینوزیتول (Myo-inositol) یا به اصطلاح ویتامین B8)، پیکنوژنول (عصاره پوست درخت کاج) یا (Pycnogenol)، رزوراتول ((Resveratrol و کوآنزیم کیوتن(Ubiquinol) اشاره کرد. وی اضافه کرد: مطالعات انجام شده، نقش هورمون ملاتونین در بهبود قدرت باروری را نشان داده است.

6.0.15.0
    V6.0.15.0