• ساعت : ۱۴:۴۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
کارشناس مرکز بهداشت شهرستان قزوین:
عوامل خطر تغذیه ای، مهم ترین علل بروز بیماری های غیرواگیراست

به گفته مسؤول تعذیه مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، عوامل خطر تغذیه ای، مهم ترین علل بروز بیماری های غیرواگیر در کشور به شمار می رود.

سپیده مهدیخانی، این مطلب را روز سوم دی 1401 در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان قزوین عنوان کرد و گفت: در تغذیه سالم، علاوه بر رعایت موازین بهداشتی، بهبود کیفیت غذا و پیروی از الگوی غذایی مناسب و بر ای تامین انرژی و ریزمُغذّی ها به منظور پیشگیری از بروز از انواع بیماری های غیرواگیر از جمله: چاقی، دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان ها، مد نظر قرار می گیرد. وی افزود که با رعایت تغذیه صحیح و بهبود شیوه زندگی، تا 50 درصد بیماری های قلبی و عروقی، 20 تا 30 درصد سرطان ها و 80 درصد بیماری دیابت، قابل پیشگیری و کنترل است.

مهدیخانی بیان کرد: طبق مطالعات دانشگاه ایران در خصوص بررسی ریزمغذی ها در دانشجویان، میزان ویتامین های  A , C، اسید فولیک در مقایسه با مقادیر توصیه شده ناکافی بوده و میانگین دریافت کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم رژیم غذایی در سطح نامطلوب و کمبود گزارش شده است.

وی تصریح کرد که با توجه به اهمیت تغذیه مناسب در این رده سنی و اثرات آن بر سلامت آینده جامعه، به نظر می رسد باید توجه بیشتری به آموزش و فراهم آوردن امکانات برای عملکرد مناسب تغذیه ای دانشجویان مبذول شود؛ زیرا در حال حاضر مشکلات تغذیه ای به شکل چاقی، کمبود ریزمغذی ها و الگوی غذایی نامناسب از جمله: مصرف زیاد قند، نمک و چربی و مصرف کم سبزی و میوه در افراد بزرگسال و بویژه جوانان شایع است.

مهدیخانی با اذعان به اینکه بخشی از مشکلات تغذیه ای جوانان، به علت عدم آگاهی در زمینه اهمیت رعایت الگوی تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر می باشد؛ آموزش این گروه می تواند در ارتقای سلامت جوانان، تاثیر بسیار داشته باشد.

گفتنی است، در پایان این برنامه، صفیه احمدی زاده، مسؤول آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهرستان قزوین، در خصوص جذب سفیر سلامت و همکاری این سفیران با حوزه بهداشت به منظور ارائه مطالب آموزشی در راستای پیشگیری از بیماری ها و مراقبت های بهداشتی به افراد جامعه، مطالبی را برای دانشجویان این دانشگاه بیان کرد.

6.0.20.0
    V6.0.20.0