انواع روش های پیشگیری از بارداری در نهایت یک نتیجه و هدف مشترک را به همراه دارند که همان عدم تشکیل جنین می باشد. گاهی اوقات زوجین به قدری روی این هدف تمرکز می شوند که از عوارض استفاده از این روش ها مغفول می ماند.
سارا مهراد کارشناس سلامت مادران شبکه بهداشت و درمان شهرستان آوج؛ ضمن بیان این مطلب اضافه کرد: از آنجا که تعداد زیادی از افراد جامعه هدف، هنوز نمی دانند که استفاده از روش های ضد بارداری ممکن است چه عوارض ناخوشایندی را در آینده به همراه داشته باشد، از این رور ارائه آموزش های لازم از سوی پرسنل بهداشتی در جهت ارتقائ آگاهی عموم بسیار موثر خواهد بود.
این کارشناس مصرف قرص های ضد بارداری را روشی مرسوم در پیشگیری از بارداری دانست و عنوان کرد عوارض این روش هورمونی در افراد مختلف به اشکال متفاوتی خود را نشان می دهد که شامل تغییرات خلقی، وقفه در عادات ماهیانه، تغییرات میل جنسی، لک بینی، افزایش وزن، سردرد، میگرن و تهوع می باشد.
کارشناس بهداشت حوزه سلامت آوج استفاده از آمپول های ضد بارداری را هم روش هورمونی دیگر در پیشگیری از بارداری عنوان کرد که با عوارضی همچون: آکنه صورت، افسردگی، اضطراب، تغییر خلق و خو، عصبانیت، تغییر در اشتها، افزایش وزن، سر درد و سرگیجه، کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان، درد شکم، نفخ و کم شدن مقدار و تعداد روزهای خون ریزی عادات ماهانه همراه می باشد.
استفاده از آی یو دی هم روشی دیگر در پیشگیری از بارداری می باشد که به گفته سارا مهراد افزایش احتمال خونریزی و درد هنگام قاعدگی، خونریزی نامنظم و لکه بینی بین قاعدگی، افزایش ترشحات واژینال (ترشحات عفونی)، عفونت لگنی، سوراخ شدن رحم و احتمال حاملگی خارج از رحم را می تواند به همراه داشته باشد.