این روزها خیلی از مردم و مسئولین نگران سلامت نوجوانان و جوانان و حوادث ناشی از آتش بازی و استفاده از مواد منفجره و محترقه هستند. مراسم سنتی با نام چهارشنبه سوری که حالت جشن و آمادگی برای استقبال از نوروز و دور کردن پلیدی ها و ناراحتی های روحی و روانی مردم، به وضعیت هیجانات حادثهساز و غیر قابل تحمل تغییر چهره داده است. چهارشنبه آخر سال نزدیک است و با فاصلهای بسیار اندک، مراسم باستانی دیگری به نام عید نوروز در راه است. اگر ما نمیخواهیم در حالی که دیگران کامشان را با شیرینیهای نوروزی شیرین میکنند، خودمان یا فرزندان و نزدیکانمان در میان کسانی باشند که دچار صدمات و تلفات و خطرات حاصل از آتش و انفجار شدهاند، باید به بهانه چهارشنبه آخر سال رفتارهای پرخطر و حادثه ساز را انجام ندهیم و نوروزمان را به آتش نکشیم.
مهندس حمید گلناری، کارشناس مسئول امور کاهش خطر بلایا و حوادث مرکز بهداشت استان قزوین با بیان این مطالب افزود: این روزها مسئولین استان قزوین آمارهای صدمات و تلفات ناشی از حوادث چهارشنبه سوری سال 1400 را ارائه می دهند و از رشد 29 درصدی آسیب ها و صدمات آن نسبت به سال قبل آن ابراز نگرانی می نمایند. ولیکن بیشترین آسیب و صدمات ناشی از انفجارات و صداهای مهیب این روزها، بر روح و روان همسایگان و افرادیکه از کنار محل های آتش بازی گذر میکنند، تاثیر می گذارد. مسلماً بسیاری از خانواده ها این روزها دچار ترس، استرس و دلهره می شوند و افراد آسیب پذیری مثل زنان باردار، سالمندان، بیماران قلبی و... آب خوش از گلویشان در این روزها پایین نمی رود.
وی در ادامه گفت: بسیاری از افراد سود جو در حال انتظار کشیدن برای فرارسیدن این روزها بوده اند و در این بین فروشندگان ترقه و مواد انفجاری و فشفشه و... همراه با کودکان و نوجوانانی که میخواهند هیجانات ناشی از اقتضای سن خود را خالی کنند، تنها افرادی هستند که شاید منتظر این روزها بودهاند. در حالیکه در بین هر دو گروه ممکن است افرادی باشند که از نظر روانی دچار اختلالاتی چون خودخواهی، خودبینی و مانند آن باشند که مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت خودشان یا دیگران در این مراسم اثر میگذارد. بنابراین در این روزها پدر و مادرها باید خود را در کنار فرزندانشان قرار دهند و مراقب حرکات و رفتارهای آنها باشند تا از بروز هرگونه حوادث ناگوار ناشی از مراسم چهارشنبه سوری پیشگیری نمایند.