• ساعت : ۱۶:۵۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
بایدها و نبایدهای خانه تکانی(قسمت دوم)
آراسته كردن منزل و تغییر چیدمان اثاثیه، در سلامت روان اعضای خانواده، تأثیر مثبتی دارد

نظافت منزل در دو بُعد روحی و جسمی، بر انسان، تأثیرگذار است. می‌توان ادعا کرد که بُعد روحی نظافت، مهم‌تر از بُعد جسمی آن است که معمولاً به این موضوع، کمتر توجه می‌شود .به‌طور کلی، هرگونه آلودگی و بی‌نظمی، بر روحیه انسان، تأثیر مخرب و منفی می‌گذارد و موجب تشویش و نگرانی می‌شود. ازطرف دیگر، نظافت منزل و بوی مطبوع در محیط زندگی، احساس آرامش را در پی دارد. از سویی، نظافت منزل و محل کار، در کاهش اضطراب، مؤثر است. به‌طور کلی نظافت منزل، ازطریق انجام اقداماتی، نظیر آراسته کردن ظاهر منزل و تغییر چیدمان اثاثیه منزل، در سلامت روان اعضای خانواده، بهویژه بانوان، تأثیر مثبتی دارد.

مهندس حمید گلناری، کارشناس مسؤول امور کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان این مطالب، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد در محیط‌های نامرتب، افراد، دچار افسردگی و بی‌حوصلگی می‌شوند و تمایل کمتری دارند که بعد از پایان ساعات کاری، به محل زندگی خود بروند. وی افزود که در این حالت، حتی مشاجره‌های خانوادگی و بهانه گیری‌های بی‌دلیل، در خانه افزایش پیدا می‌کند.

نظافت منزل، در طول سال، نه فقط در روزهای پایانی

این کارشناس بهداشتی بیان کرد: به همین دلیل، باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که روزانه ۲۰ دقیقه نظافت منزل یا محل کار به‌صورت ساده انجام شود؛ زیرا این نکته، سلامت انسان در ابعاد مختلف، به‌ویژه سلامت جسم و روح را تضمین می‌کند.

مهندس گلناری، با اذعان به اینکه نباید کارهای نظافت منزل و محل کار را به زمانی خاصی، مثل چند روز مانده به پایان سال موکول کرد؛ ادامه داد: اگر در طی سال و به‌صورت مستمر و براساس اصول علمی و صحیح، نظافت انجام شود، بسیاری از مشکلات نیز در سُنّت خانه تکانی ایجاد نمی‌شوند.

6.1.8.0
    V6.1.8.0