مواجهه با استرس میتواند دغدغه بسیاری از افراد باشد، ولی برای بعضی از افراد، میتواند مسئله، جدیتری هم محسوب شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ضمن بیان این مطلب، افزود: مدیریت استرس به افراد کمک میکند تا فشار روانی که در زندگی وجود دارد را از بین ببرند تا زندگیِ شادتر، سالمتر و سازندهتری داشته باشند.
دکتر حسین قافلهباشی با اذعان به اینکه هدف نهایی انسان، داشتن یک زندگی متعادل، با زمان کافی برای کار، روابط، آرامش، تفریح و انعطاف پذیری برای تحمل فشار و پاسخگویی به چالشهاست، گفت: کنترل کردن استرس، کمکی در رسیدن به هدف است. وی ادامه داد که البته مدیریت استرس برای همه افراد یکسان نیست؛ به همین دلیل، مهم است که فرد آزمایش کند و بداند که چه چیزی برای او بهتر است.
دو نوع واکنش در مدیریت استرس
این متخصص اعصاب و روان تصریح کرد که در مدیریت استرس، دو نوع واکنش وجود دارد، نوع اول، عکس العمل متقابل به طرف مقابل، یعنی شخص بهطور دقیق همان رفتار را انتقال میدهد و نوع دوم، پاسخ مناسب است، یعنی ارزیابی و نتیجه گیری و درنهایت، عمل کردن، که بهترین نوع واکنش در ارتباطات است.
افراد مثبت نگر و منفی نگر
این استاد دانشگاه ضمن عنوان اینکه افراد نیز دو گروه هستند، تصریح کرد: گروه اول، افرادی هستند که مثبت نگرند و از هر چیزی لذت میبرند. وی افزود که گروه دوم، افراد منفی نگرند که هر چیزی را عیب، نقص و کاستی میبینند.
دکتر قافلهباشی، برخی راهکارهای مقابله با استرس را به شرح زیر دانست:
- متوقف کردن گفتگوی درونی(ذهن مشغول است و پُر از موضوعاتی است که لازم نیست).
- برنامه داشتن در زندگی(اینگونه نباشد که هر چه پیش آمد، خوش آمد).
- گاهی کودکی کنند(در خوردن، بازی کردن و تفریح کردن، سعی کنند که گاهی، اوقات خود را با کودکان بگذرانند و مانند آنان رفتار کنند)
- از خودشان قدردانی کنند.