رفتن به سفر، به خصوص در روزهای عید نوروز با خانواده و دوستان بسیار مفرّح و شیرین است. در صورت سفر با خودروی شخصی، علاوه بر مطمئن شدن از ایمنی و سلامت خودرو، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از اصول اولیه سفری ایمن و سالم است.
دکتر لیلا مسگری، پزشک و مسئول بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در راستای پیوستن به پویش ملّی «نه به تصادف» گفت: سوانح رانندگی و جاده ای قابل پیش بینی و پیشگیری هستند. وی مهم ترین عوامل مؤثر بر ایمنی سفر در جاده ها و کاهش آسیب ناشی از تصادفات را، کنترل سرعت، کنترل خستگی، استفاده از وسایل و تجهیزات ایمنی، رعایت فاصله طولی با وسیله نقلیه جلویی، عدم تجاوز به چپ از خط میانی، تمرکز کافی و توجه به جلو در حین رانندگی برشمرد.
دکتر مسگری به رانندگان توصیه کرد: قبل از شروع سفر استراحت کامل داشته باشند، بیش از هشت الی 10 ساعت در روز رانندگی نکنند و یک ربع استراحت، بعد از هر دو ساعت رانندگی را جدی بگیرند. مشارکت مسافران در هوشیاری راننده، عدم استفاده از داروهای مسکن و خواب آور قبل از شروع یا حین سفر توسط راننده، رانندگی نکردن در هنگام عصبانیت و تند خویی و مشاجره با دیگران، در پیشگیری از سانحه مؤثر است وی اضافه کرد: حین رانندگی در شب و طلوع و غروب به دلیل تابش افقی آفتاب، دقّت و تمرکز بیشتر، ضروری است.
این پزشک علل اصلی حواس پرتی رانندگان را، کنترل و تنظیم درجه حرارت داخلی خودرو ، تنظیم رادیو، شماره گیری یا ارسال پیام کوتاه یا صحبت با تلفن همراه، خوردن و آشامیدن، حرکت یک شی در وسیله نقلیه، استعمال دخانیات و استفاده از تبلت و لپ تاپ برشمرد.