• ساعت : ۱۳:۳۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۲/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 175
  • کد خبر : ۳۶۶۹۳
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین اعلام کردند
روش تحریك مكرر مغناطیسی فراقشری، ‌راه كار جدید در درمان افسردگی اساسی مقاوم به درمان

یافته های پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان داد روش تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری(rTMS)  می‌تواند به عنوان یک راه کار جدید در درمان افسردگی اساسی مقاوم به درمان (TRD) مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر علی رضا حاجی سید جوادی، دکترای تخصصی روان پزشکی و مجری اصلی این طرح در روز 19 اسفند 1403 در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: اثر بخشی بالینی تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری و توسعه پروتکل‌های آن برای اختلال افسردگی اساسی (MDD) همچنان بحث‌برانگیز است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری در افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی مقاوم به درمان انجام شد. اهمیت این پژوهش در این است که اختلال افسردگی اساسی مقاوم به درمان یک مشکل جدی و پیچیده است که در بسیاری از موارد بیماران به درمان‌های معمولی پاسخ نمی‌دهد. استفاده از روش‌های جدید و مؤثر برای درمان این گروه بیماران اهمیت بالایی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در این مطالعه از rTMS با فرکانس و موقعیت خاص استفاده شد. یافته‌های مطالعه نشان داد این روش می‌تواند به عنوان یک راه کار جدید در درمان افسردگی اساسی مقاوم به درمان مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از rTMS با فرکانس و موقعیت مناسب می‌تواند بهبودی معنادار در سطح افسردگی بیماران اختلال افسردگی اساسی مقاوم به درمان را به همراه داشته باشد. مداخله با rTMS بر روی قشر خلفی جانبی پیشانی (DLPFC) چپ می‌تواند به کاهش شدت افسردگی و بهبود عملکرد بالینی بیماران TRD کمک کند. استفاده از rTMS  در بیماران MDD مقاوم به درمان می‌تواند الگوی جدیدی برای مداخله در این اختلال ارائه دهد و بهبودی معنادار در وضعیت بالینی و کیفیت زندگی بیماران را به همراه داشته باشد.

دکتر حاجی سید جوادی گفت: نتایج این پژوهش می‌توانند به برای تحقیقات بیشتر در زمینه rTMS و درمان افسردگی مقاوم به درمان الهام بخش باشند و نیز می‌توان برنامه‌های تحقیقی جدیدی را طراحی کرد تا به جوانب مختلف این روش درمانی بپردازد و نتایج بیشتری را ارائه دهد.

گفتنی است؛ این مقاله در 8  آوریل 2024، در مجله Middle East Current Psychiatry چاپ شده و علاقه مندان به مطالعه اصل مقاله می توانند به این پیوند مراجعه کنند: https://link.springer.com/article/10.1186/s43045-024-00418-5

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.9.0
    V6.1.9.0