بدن هر انسان در طول روز به مقدار مشخصی از مواد غذایی مختلف نیاز دارد که این نیاز در هر دوره سنی متفاوت است و در صورتی که نیاز های تغذیه ای فرد تامین نشود احتمال ابتلا به سوء تغذیه و بیماری های مختلف، افزایش می یابد.
مونا تاچه بندها، کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین زهرا، با بیان این مطلب اظهار داشت: سوء تغذيه يكي از مشكلات تغذيه اي شايع در كودكان زير 5 سال است. از پيامدهای نامطلوب سوء تغذيه كودكان می توان به اختلال در رشد و تكامل مغزي و جسمي، تضعيف سيستم ايمني بدن و افزايش موارد مرگ و مير، افزايش هزينه های درمانی و مراقبت های پزشكی، افت تحصيلی و تحميل هزينه های سنگين به آموزش وپرورش و از دست دادن روزهای كاری توسط والدين را نام برد كه بار سنگين مالی بر اقتصاد جامعه وارد می سازد.
این کارشناس تغذیه با خاطرنشان کردن این نکته که پیشگیری از سوء تغذیه در کودکان یک هدف مهم در حفظ سلامت عمومی و بهبود کیفیت زندگی آن هاست، راه های پیشگیری از سوء تغذیه در کودکان را آموزش خانواده ها، تنوع غذایی، دسترسی به غذاهای سالم، تشویق به فعالیت بدنی، نظارت بر رشد و وضعیت تغذیه ای، پشتیبانی از برنامه های تغذیه ای و استفاده از مکمل های غذایی در صورت نیاز برشمرد.