۱۴۰۱/۱۱/۰۴
از سال 1395 تا 1400
شیوع چاقی و اضافه وزن در استان قزوین، از 63.38 به 66.08 درصد رسیده است

سیزدهمین بسیج ملی آموزش تغذیه با شعار«حال خوب با وزن مناسب» از روز 24 دی‌ تا هفتم بهمن 1401 برگزار می شود. دکتر جلال رحمانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در نشست خبری این برنامه؛ گفت: شیوع چاقی و اضافه وزن در استان قزوین، مانند کشور، از سال 1395 تا بررسی های سال 1400، روند افزایشی داشته و از 63.38 درصد به 66.08 رسیده است.

در ابتدای این برنامه، دکتر رحمانی اظهار کرد که کمپین آموزش تغذیه سالم امسال، با توجه به افزایش روند شیوع اضافه‌وزن و چاقی در کشور بعد از همه گیری ویروس کرونا و با هدف حساس‌سازی در افراد جامعه نسبت به عوارض جبران‌ناپذیر و آسیب‌رسان چاقی و نقش و اهمیت آن در بروز بیماری های غیرواگیر برگزار می شود.

پیشگیری و درمان چاقی، فقط کاهش وزن نیست

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پیشگیری و درمان چاقی، فقط کاهش وزن نیست، بلکه اتخاذ رفتارهای سالم‌تر برای مدیریت این بیماری (چاقی) و بهبود سلامت کلی است. وی با بیان اینکه حمایت از تغذیه مناسب برای کودکان به منظور پیشگیری و درمان چاقی کودکان نیز به همین اندازه مهم است که ضمن کاهش سن بروز بیماریهای غیرواگیر، تا بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد؛ افزود: چاقی در کودکان بر سلامت جسمانی، رفاه اجتماعی و عاطفی و عزت نفس آنان تأثیر می‌گذارد و همچنین با عملکرد ضعیف تحصیلی و کیفیت پایین زندگی مرتبط است.

رییس مرکز بهداشت استان قزوین، علت اصلی چاقی و اضافه وزن را نبود تعادل انرژی دریافتی و انرژی صرف شده دانست و مهمترین عوامل تغذیه ای موثر بر چاقی و اضافه وزن را به این ترتیب برشمرد:

• مصرف نوشیدنی های شیرین و با قند و شکر افزوده
  • کاهش مصرف کافی میوه و سبزی
  • افزایش مصرف غذاها و تنقلات آماده و فراوری شده که معمولاً با افزایش دریافت چربی همراه است.

اجرای شعار( 0-1-2-5 ) برای کنترل و کاهش اضافه وزن و چاقی

دکتر رحمانی، به شعار( 0-1-2-5 ) برای آموزش به مردم در راستای کنترل و کاهش اضافه وزن و چاقی اشاره کرد و گفت: این یعنی:

• روزانه حداقل 5 واحد میوه و سبزی میل کنید.
  • روزانه حداکثر 2 ساعت از صفحات نمایش استفاده کنید .
  • روزانه حداقل 1 ساعت فعالیت بدنی متوسط و شدید داشته باشید.
  • مصرف نوشیدنی های شیرین را به صفر برسانید.

گفتنی است، این برنامه، روز دوم بهمن 1401، در سالن اجتماعات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با حضور محمدحسن ارداقیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه، اصحاب رسانه و کارشناسان مرکز بهداشت استان برگزار شد.