• ساعت : ۰۰:۰۰
     ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
در دانشگاه علوم پزشکی قزوین
سلسله نشست های آموزش پاسخگو برگزار شد

دکتر سونیا اویسی، مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، از برگزاری سلسه نشست های آموزش پاسخگو با حضور مسؤولان و اعضای هیأت علمی دانشکده ها خبر داد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری این نشست ها از آذر ماه 1400 آغاز شد، افزود: موضوع "پاسخگویی در قبال مشکلات جامعه تحت پوشش" در دانشگاه ها از موضوعاتی است که در سال های اخیر و با ابلاغ برنامه های طرح تحول و نوآوری در آموزش، در دستور کار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته و اخیرا نیز به صورت جامع تری مورد تمرکز واقع شده است.

در این نشست ها، دکتر اویسی به موارد زیر به عنوان محورهای مهم و برنامه های لازم برای پیشبرد اهداف پاسخگویی اجتماعی اشاره کرد:

- نهادینه سازی پاسخگویی اجتماعی در برنامه‌ریزی‌های آموزشی.

- ایجاد انگیزه و مشوّق برای مشارکت متخصصان بالینی در آموزش در عرصه.

- توانمندسازی اعضای هیأت علمی و دانشجویان در زمینه پاسخگویی اجتماعی.

- ارتقای دانش، باور و بینش دانشجویان در حوزه پاسخگویی اجتماعی.

- حمایت و هدایت پروژه­ها و پایان نامه­های دانشجویان به سمت پاسخگویی اجتماعی.

- انجام نیازسنجی وسیع و همه جانبه از جامعه به عنوان محور اصلی برنامه ریزی­های آموزشی.

دکتر اویسی اظهار کرد: بر همین اساس، نشست های جداگانه ای با هدف برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف بسته آموزش پاسخگو و عدالت محور دانشکده ها، با حضور مسؤول بسته آموزش پاسخگو، رییس و معاون آموزشی و مسؤولان دفاتر توسعه آموزش مداوم دانشکده ها و برخی از مدیران گروه های آموزشی در سالن جلسات آن دانشکده ها برگزار شد.

در این نشست ها، دکتر افسانه یخ فروشها، مسؤول بسته آموزش پاسخگو، بر اجرایی شدن فرایند پاسخگویی اجتماعی و ضرورت ادامه فرایند آن به صورت مستمر تاکید کرد.

همچنین معاون آموزشی و مسؤولان دفاتر توسعه آموزش مداوم دانشکده ها، گزارشی از اقدامات صورت گرفته در دانشکده در زمینه پاسخگویی اجتماعی ارائه کردند و در پایان مقرر شد فعالیت های دانشکده بر اساس اقدامات زیر انجام شود و مستندات مربوط به اقدامات صورت گرفته به مرکز مطالعات دانشگاه ارسال شود:

1. تشکیل کارگروه های پاسخگویی اجتماعی در سطح دانشگاه با حضور ذینفعان از بطن جامعه.

2. جلب مشارکت نهادهای اجتماعی در برنامه ریزی های آموزشی.

3. برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط با مباحث پاسخگویی اجتماعی برای دانشجویان.

4. تسهیل مواجهه زودهنگام دانشجویان با عرصه های اجتماعی.

5. اختصاص قسمتی از تکالیف و پروژه های دانشجویی به حضور و فعالیت در عرصه های اجتماعی.

6. معرفی و تشویق دانشجویان دارای فعالیت های اجتماعی اثرگذار.

7. تسهیل و چابک سازی فرآیندهای اداری برای ثبت و فعالیت انجمن های دانشجویی فعال در حوزه های اجتماعی.

8. اجرای طرح های جامع و مستمر نیازسنجی برای شناسایی و پیش بینی نیازهای جامعه و مشکلات نظام سلامت.

شایان ذکر است، این سری نشست ها، روز دوم آذر 1400 در دانشکده دندانپزشکی، روز 12دی 1400 در دانشکده بهداشت و روز 14 دی 1400 در دانشکده پیراپزشکی برگزار شد.

6.0.15.0
    V6.0.15.0