نتایج یک بررسی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان داد که عوارض سلامت روان بخصوص اضطراب در بین اعضای خانواده بیماران در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان در سطح نسبتا بالایی قرار دارد. همچنین بین سطح سلامت معنوی و سطح اضطراب ارتباط معکوس وجود دارد.
دکتر حسین رفیعی دکترای تخصصی پرستاری و مجری اصلی این طرح در این خصوص در روز 15 اسفند 1403 به روابط عمومی دانشگاه گفت: مطالعات گذشته نشان دادهاند که اضطراب در بین خانواده بیماران بستری در بخشهای ویژه شایع است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت روان و سطح اضطراب و ارتباط آن با سلامت معنوی در خانواده بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه انجام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: این مطالعه نشان داد که عوارض سلامت روان بخصوص اضطراب در بین اعضای خانواده بیماران در بخشهای مراقبتهای ویژه در سطح نسبتا بالایی قرار دارد. همچنین بین سطح سلامت معنوی و سطح اضطراب ارتباط معکوس وجود دارد به گونهای که میانگین نمره اضطراب در افرادی که نمره سلامت معنوی بالاتری داشتند کمتر بود.
این پژوهشگر افزود: باتوجه به اینکه سلامت معنوی نقش قابل توجهی در کاهش اضطراب افراد مورد بررسی داشت، این موضوع اهمیت توجه بیشتر به بعد معنوی را در خانواده بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه و نقش آن در کاهش اضطراب را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه نتایج مطالعه حاضر ابعاد مختلف اضطراب در شرکت کنندگان مورد بررسی را نمایان کرد گفت: مدیران و سیاست گذاران سلامت میتوانند با استفاده از این بخش از نتایج مطالعه حاضر اقدام های لازم در رابطه با کاهش اضطراب در این گروه را به کار گیرند. این یافته میتواند برای مدیران حوزه سلامت در راستای برنامه ریزی ارتقا سلامت روان افراد مذکور مورد استفاده قرار گیرد.
گفتنی است این مقاله با عنوان اصلی Investigating the Relationship between the Level of Hidden and Overt Anxiety and Spiritual Health in the Families of Patients Admitted to the Intensive Care Unit و در تاریخ 15 می 2023 در مجله Journal of Spiritual Health چاپ شده است.