ررسی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان داد حدود 42 درصد از پرندگان بومی سواحل دریایی خزر آلوده به عفونتهای انگلی کرمی هستند.
دکتر میلاد بدری دکترای تخصصی انگلشناسی پزشکی و مجری اصلی این طرح پژوهشی در روز 18 اسفند 1403 به روابط عمومی دانشگاه در این خصوص گفت: پرندگان میتوانند به عنوان عامل انتقال بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نقش داشته باشند. بنابراین، شناخت دقیق توزیع این عوامل عفونی در پرندگان و اعمال تدابیر کنترلی مؤثر، از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا این مطالعه مقطعی با هدف بررسی شیوع عفونت های انگلی کرمی گوارشی در مناطق مختلف نواحی دریایی خزر در پرندگان بومی منطقه انجام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: نتایج این تحقیق نشان داد که حدود 42 درصد از پرندگان بومی سواحل دریایی خزر آلوده به عفونتهای انگلی کرمی بودند، تحلیلهای مورفولوژیکی و مولکولی هویت این انگلها را تأیید کرد.
وی افزود: این پژوهش بر اهمیت اجرای تدابیر کنترلی مناسب برای مدیریت عفونتهای انگلی در مزارع پرورش مرغ، تأکید میکند.
این پژوهشگر با بیان اینکه انجام بررسیهای بیشتر برای ارزیابی تأثیر این انگلها بر سلامت و بهرهوری مرغان در منطقه ی مورد بررسی توصیه میشود گفت: این یافتهها میتوانند به بهبود سلامت مرغان خانگی و همچنین بهبود سلامت عمومی جامعه کمک کنند، همچنین مشابهت ژنتیکی و تحلیل فیلوژنتیک انگلهای شناسایی شده در این مطالعه، درک بهتری از طبقهبندی و ارتباط آنها با گونههای قبلی را فراهم میکند.
وی در پایان گفت: این اطلاعات میتواند در درک بهتر اپیدمیولوژی این انگلها و توسعه استراتژیهای کنترلی هدفمند کمک کند. از طرفی با توجه به نتایج مطالعه، اجرای برنامههای کنترلی مؤثر، افزایش آگاهی در میان دامداران و انجام بررسیهای مکمل پیشنهاد میشود.
گفتنی است این پژوهش در تاریخ 9 می 2024 میلادی در مجله Veterinary Parasitology: Regional Studies and Reports چاپ شده است. علاقه مندان می توانند با مراجعه به پیوند زیر به اصل مقاله دسترسی پیدا کنند:
https://doi.org/10.1016/j.vprsr.2024.101035