معرفی واحد
برنامه ها و فعالیت های واحد
شرح وظایف و فعالیتهای واحد بهداشت محیط
شرح وظایف واحد
تماس با ما
شماره تماس واحد: 02825222955
ایمیل واحد : thc.health.environment@qums.ac.ir
سامانه مدیریت ارتباطات مردمی مرکز بهداشت سلامت و محیط کار تلفن گویای 1490
معرفی واحد
مسئول واحد:
نام و نام خانوادگی :مهدی کشاورز تولد:1357
تحصیلات: لیسانس بهداشت محیط
سوابق:
1- بازرس بهداشت محیط مراکز بهداشتی درمانی نرجه –شهری شماره2از سال 1388 تا1395
2- کارشناس بهداشت محیط ستاد مرکز بهداشت تاکستان از سال 1395تا1401
3- کارشناس مسئول بهداشت محیط ستاد مرکز بهداشت تاکستان از سال 1401تاکنون
پرسنل واحد
مهندس معصومه احمدی کارشناس برنامه بهداشت آب ،مسئول آزمایشگاه آب ، طغیان های آب و غذا
مهندس ابوالفضل شعبانی کارشناس برنامه های اماکن و مراکز تهیه، توزیع و اماکن عمومی ، برنامه دخانیات و سلامت محیط در بلایا
مهندس مهناز بخشی کارشناس بهداشت مواد غذائی ، سامانه 190 مراکز آموزشی و تربیتی ( مهد کودک مدارس و...)،
مهندس عاطفه رحمانی کارشناس برنامه فاضلاب، بیماریهای بازپدید و نوپدید،بیمارستان ها ،مراکز بهداشتی درمانی،برنامه هوا،بهسازی روستا،مبارزه با حشرات و حیوانان موذی
همکاران بهداشت محیط مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان
1
|
آزیتا طارمی
|
مرکز خدمات جامع سلامت شماره 1 تاکستان
|
35222172
|
2
|
امیرحسین رحمانی
|
مرکز خدمات جامع سلامت شماره 1 و2 تاکستان
|
35222172
|
4
|
مرضیه محمدولی
|
آزمایشگاه آب مرکز بهداشت تاکستان
|
|
5
|
سمیه طاهری
|
مرکز خدمات جامع سلامت شماره 2 تاکستان
|
35247683
|
6
|
زهرا محمدلویی
|
مرکز خدمات جامع سلامت شماره 3 تاکستان
|
35247682
|
7
|
بهاره رحمانی
|
مرکز خدمات جامع سلامت ولیعصر
|
35247682
|
8
|
محدثه بابا
|
مرکز خدمات جامع سلامت شماره 3 تاکستان
|
35247682
|
9
|
مژگان رحمانی
|
مرکز خدمات جامع سلامت خرمدشت
|
35753949
|
1
|
سارا رحمانی
|
مرکز خدمات جامع سلامت نرجه
|
35333611
|
11
|
زهرا مدنی
|
مرکز خدمات جامع سلامت اسفرورین
|
35521133
|
12
|
علی رضا انصاری
|
مرکز خدمات جامع سلامت اک
|
34435986
|
13
|
قاسم ایمانقلی
|
مرکز خدمات جامع سلامت صادق آباد و شاکین
|
58564386
|
14
|
بهزاد قلی ها
|
مرکز خدمات جامع سلامت پناه آباد و شنستق
|
35722775
|
15
|
زینب امیری
|
مرکز خدمات جامع سلامت یحیی آباد/نیکوییه-قلات
|
35275799
|
16
|
علی طاهرخانی
|
مرکز خدمات جامع سلامت ضیاءاباد-فارسجین
|
35622102
|
1 قاسم ایمانقلی مرکز خدمات جامع سلامت صادق آباد و شاکین 58564386
برنامه ها و فعالیت های واحد
بهسازی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی
کنترل و بازدید بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
تائید،کنترل و بازدید بهداشتی آموزشگاههای بهداشت اصناف
کنترل و بازدید بهداشتی اماکن عمومی مشمول و غیر مشمولاصلاحیه
کنترل مواد غذایی در سطح عرضه
بازدید بهداشتی مدارس
بهسازی محیط روستا
نظارت و کنترل بهداشتی آب و فاضلاب
کنترل و پایش آب آشامیدنی
کنترل و پایش استخرهای شنا
کنترل و پایش دفع بهداشتی فاضلاب
بهداشت بیمارستانها،ایمنی پرتوها،پرتو ها و پسماندها
کنترل،بازدید،ارزشیابی و اعلام درجه محور بهداشت و نظافتبیمارستانها
کنترل و بازدید بهداشتی مراکز کاربرد پرتو های یونیزان و غیریونیزان
تفکیک،جمع آوری،بیخطر سازی و دفع بهداشتی پسماندهای ویژه وعادی
بهداشت هوا
استعمال دخانیات
پایش آلاینده های هوا
کاهش اثرات بلایای طبیعی و فوریتهای سلامت محیط
آمادگی و مقابله در برابراثرات بلایای طبیعی
رسیدگی به شکایات
اقدامات بهداشت محیطی در ایام خاص
بسیج سلامت نوروزی
مراسم ارتحال حضرت امام خمینی(ره)
دهه غبار روبی مساجد
ماه مبارک رمضان
دهه اول ماه محرم
گرامیداشت روز بهداشت محیط
مبارزه با حشرات و جوندگان موذی و حیوانات ولگرد
صدور مجوز فعالیت و نظارت بر شرکتهای سمپاشی و دفع آفات خانگی
کاربرد سموم و گند زداها در مراکز بهداشتی درمانی
شرح وظایف و فعالیتهای واحد بهداشت محیط
1. کنترل بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛
2. کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه؛
3. کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛
4. کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛
5. اجرای قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی و آشامدنی و آرایشی و بهداشتی و تعطیل موقت اماکن عمومی ومراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
6. معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛
7. بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها؛
8. بازدید و کنترل استخرهای شنا و حمامهای عمومی وکنترل کیفیت آب مصرفی آنها
9. بازدید از آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و مطبها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط؛
10. بازدید از پارکها و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین b
ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
11. بررسی و کنترل دفع فاضلاب، زباله و منابع آلوده کننده هوا و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛
12. رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی ومعرفی متخلفین به مراجع قضاِِیی؛
13. سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه؛
14.نظارت بر مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم ؛
15. اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛
16. شرکت در جلسات بازآموزی و سمینارهای طبق دستورالعملهای مربوطه؛
17. بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛
18. بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه؛
19. شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛
20. آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛
21. نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی و سایت جمع آوری و دفع زباله
22. نظارت بر احداث و بهسازی توالت بهداشتی خانوار های روستایی؛
23. نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف؛
24. اجرای طرح ضریت؛(تشدید کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در ساعات غیر اداری )
25. برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا، بخش و کارگروه بهداشت و درمان شهرستان؛
26. نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط؛
27. راهنمای و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه شهر سالم؛
28. اجرای طرح بیسج سلامت نوروزی؛
29. جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی
و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه؛
30. تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط.
شرح وظایف واحد
1- بازدید و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی.
2- بازدید و کنترل بهداشتی مواد غذایی در مرحله توزیع و فروش.
3- بازدید و کنترل بهسازی و بهداشتی اماکن عمومی.
4- بازدید و کنترل بهداشت محیط بیمارستانها و مراکز بهداشتی در مانی.
5- بازدید و کنترل کیفی و نظارت بر شبکه های آب آشامیدنی شهری و روستایی.
6- بازدید و کنترل بهداشت محیط مدارس و همکاری در رفع مشکلات بهداشتی.
7- بازدید و کنترل مراکز یون ساز که کاربرد پزشکی دارند.
8- حضور فعال در برنامه های کشوری کاهش اثرات سوانح و بلایای طبیعی و غیر طبیعی.
9- نظارت بر جمع آوری و دفع بهداشتی زباله های خانگی , صنعتی و تجاری و بیمارستانی.
10- بررسی در مورد تاثیر هوای استنشاقی در سلامت انسان و توصیه های ضروری به مراجع ذیربط.
11- برنامه ریزی و اقدام در جهت کاهش مصرف دخانیات.
12- بازدیدوکنترل بهداشت محیط محل نگهداری دام و طیور.
13-اجرای پروژه شهر سالم با تاکید بر توصیه های سازمان جهانی بهداشت.
14-اجرای پروژه روستای سالم با تاکید بر بهسازی محیط روستا، بهسازی منابع آب آشامیدنی، احداث و بهسازی مستراحهای بهداشتی و اجرای روشهای جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات حیوانی.
15- نظارت بر نحوه جمع آوری و دفع بهداشتی زباله، فضولات حیوانی وفاضلاب منازل.
16- رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه مسائل و مشکلات بهداشتی از قبیل دفع غیر بهداشتی فاضلاب، زباله، فضولات حیوانی، خرید مواد غذایی تقلبی مشکوک به فساد و غیره