گروه سلامت محیط (بهداشت محیط)


    آیین‌نامه بهداشت‌ محيط
    وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اجراي بند (2) ماده (1) قانون تشكيلات و وظايف وزارت بهداشت ـ درمان و هيأت محترم وزيران در جلسه مورخ 24/4/71 بنا به پيشنهاد شماره 1320 مورخه 11/2/70 وزارت بهداشت- آموزش پزشكي (مصوبه 3/3/67 مجلس شوراي اسلامي) آیین‌نامه بهداشت محيط را به شرح زير تصويب نمود.
    ماده 1 ـ  تعاريف:
    الف ـ بهداشت محيط:
    بهداشت محيط عبارتست از كنترل عواملي از محيط زندگي كه به گونه اي روي سلامت جسمي ـ رواني و اجتماعي انسان تأثير مي‌گذارند.
    ب ـ آب آشاميدني:
    آب آشاميدني آب گوارايي است كه عوامل فيزيكي ـ شيميايي و بيولوژيكي آن در حد استانداردهاي مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوئي در كوتاه مدت يا دراز مدت در انسان ايجاد نكند.
    پ ـ آلودگي آب آشاميدني:
    آلودگي آب آشاميدني عبارتست از تغيير خواص فيزيكي ـ شيميايي و بيولوژيكي آب به گونه‌اي كه  آن را براي مصرف انسان  زيان‌آور سازد.
    ت ـ كنترل بهداشتي:
       منظور از كنترل بهداشتي، بازديد و بررسي بهداشتي مراكز مشمول اين آیین‌نامه به منظور اعمال ضوابط بهداشت محيطي می‌باشد.
     ث ـ مراكز كاربرد پرتوهاي يونساز در پزشكي:
     مراكز كاربرد پرتوهاي يونساز در پزشكي مراكزي هستند كه با استفاده از پرتوهاي يونساز زير نظر مسئولين متخصص مربوطه به تشخيص يا درمان بیماری‌ها پرداخته و شامل مراكز راديو لوژي ـ راديوتراپي و راديو ايزوتوپ می‌باشد.
     ج ـ اماكن عمومي:
    ليست كليه اماكن عمومي
    شامل بيش از 35 نوع:
    – مراكز آموزشی، تربيتي و پرورشي، پرورشگاه، آرايشگاه‌هاي مردانه، استخرهاي شنا، ترمينال‌هاي مسافربري، راه آهن، خوابگاه‌هاي دانشجویي، سالن‌هاي آرايش زنانه، پيش دبستاني و مهدكودك‌ها، مراكز توليد پرتوهاي يونساز، آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي، مهمانخانه‌ها، مراكز درماني، حوزه علميه، فرودگاه، سالن‌ها و باشگاه‌هاي ورزشي، غسالخانه، گورستان، حمام‌هاي عمومي زنانه، پانسيون‌ها، بيمارستان‌ها، پادگان‌ها و مراكز نظامي و انتظامي، مجتمع‌هاي بهزيستي، مسافرخانه‌ها، مراكز تفريحي و پارك‌ها، زندان‌ها، حمام‌هاي عمومي مردانه، هتل‌ها، مهمان‌پذيرها، متل‌ها، مجتمع‌هاي پزشكي، مطب‌ها، دانشكده و دانشگاه‌ها، مراكز نگهداري سالمندان، اردوگاه‌ها و ...
     چ ـ مراكز تهيه ـ توزيع ـ نگهداري و فروش مواد خوردني , آشاميدني و بهداشتي:
    ليست كليه  مراكز تهيه و توزيع،حمل و نقل،نگهداري و فروش مواد غذايي
    شامل 43نوع: عطاري و بقالي، رستوران، چلوكبابي، سلف سرويس، تالارپذيرايي، كافه قنادي، سوپرماركت، لبنيات فروشي، فروشگاه‌هاي بزرگ، تعاوني و زنجيره‌اي، فروشگاه‌هاي گوشت، مرغ ماهي، ميگو، آلايش‌خوراك‌دامي  و موادپروتئيني، آشپزخانه‌ها، كبابي، حليم پزي، آش پزي، كله پزي، جگركي، سيراب و شيردان، اغذيه و ساندويچ، پيتزا، مرغ سوخاري، چاي‌خانه و قهوه‌خانه، آبميوه و بستني فروشي، بوفه، ميوه و سبزي فروشي، نانوایي‌ها، كارگاه‌ها و كارخانجات توليد انواع موادغذايي، نبات و آبنبات پزي، قندريزي، حلواسازي، عصاره(آبغوره و آبليمو و تهيه ترشي‌ها)، خشكبار، وسایل حمل و نقل موادغذايي،  انواع نان، لبنيات سازي، كشك سابي، بستني سازي.
    ح ـ مراكز بهداشتي ـ درماني:
    مراكز بهداشتي درماني عبارتند از بيمارستان‌ها ـآسايشگاه‌ها ـ زايشگاه‌ها ـ مطب‌ها ـ درمانگاه‌ها ـ آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي ـ بخش‌هاي تزريقات و پانسمان ـ آسايشگاه‌هاي معلولين ـ طب هسته‌اي ـ فيزيوتراپي ـ راديولوژي و مانند اين‌ها.
     خ ـ مراكز آ موزشي و تربيتي:
    مراكز آموزشي و تربيتي عبارتند از مدارس ـ آموزشگاه‌هاي تحصيلي ـ حوزه‌هاي علميه ـ دانشكده‌ها ـ هنرستان‌ها ـ خوابگاه‌هاي مراكز آموزشي ـ پرورشگاه‌ها ـ مراكز تربيتي شبانه روزي ندامتگاه‌ها و مهدهاي كودك.
     
     
    دستورالعمل های واحد
    مطالب علمی و آموزشی

     

     تماس با واحد

      نام مسئول واحد :  آقای مهندس غلامرضا احدی
      تلفن واحد:  33690511-028
      رایانامه واحد:  Health@qums.ac.ir
      لینک آدرس کوتاه شده صفحه:  URL

    6.1.8.0
    گروه دورانV6.1.8.0