هدف كلي واحد : تامين حفظ و ارتقاي وضعيت تغذيه جامعه
اهداف برنامه :
- بهبود روند رشد و وضعيت تغذيه كودكان زير 5سال
- بهبود وضعيت تغذيه دانش آموزان
- بهبود وضعيت تغذيه مادران باردار و شيرده
- بهبود وضعيت تغذيه سالمندان
- پيشگيري و كنترل وضعيت اختلالات ناشي از كمبود يد
- پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود آهن و كم خوني ناشي از فقر آهن
- پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود ساير ريزمغذيها ( ويتامين A - D - B۲– روي و كلسيم )
- ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع سرطان
- ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع بيماريهاي قلبي عروقي و فشار خون
- ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع ديابت
- ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع چاقي
- ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور تقویت سیستم ایمنی و کاهش شیوع بیماری های واگیر
- بهبود وضعيت تغذيه در مراكز جمعي و عمومي
- بهبود وضعيت تغذيه ميانسالان
- مدیریت تغذیه در بلایا
- مجمع بندی و آناليز فرم ھای اختصاصی واحد
- ورود اطلاعات مربوط به فرم ھای آماری واحد در نرم افزار excel تهیه چارت و ارائه گزارش شهرستانی
انجام برنامه هاي فوق از طريق فعاليت هاي زير :
- اجراي برنامه حمايتي مادران باردار شيرده مبتلا به سو تغذیه در خانوار های نیازمند
- اجراي برنامه حمايتي - مشارکتی كودكان زير 5سال مبتلا به سوتغذیه در خانوارهای نیازمند
- شناسايي فرهنگ و رفتارهاي غذايي جامعه و اصلاح شيوه زندگي
- تدوين برنامه آموزشي براي كاركنان بهداشتي درماني – كاركنان بين بخشي – دانش آموزان و معلمان
- تدوين برنامه آموزشي همگاني
- ايجاد هماهنگي با ارگان هايي كه در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .
- همكاري با صدا و سيما جهت توليد برنامه هاي آموزشي تغذيه سالم
- پاش سالانه يد ادرار دانش آموزان
- آهن ياري در مدارس راهنمايي و دبيرستان دخترانه
- بازديد مشترك مدارس
- نظارت بر تغذيه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذايي سالم در بوفه ها
- ارجاع مادران باردار و شيرده به واحد مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت بهبود وضعيت تغذيه
- بازديد مشترك از سراي سالمندان و اصلاح برنامه غذايي آنها
- اجراي بررسي كشوري پژوهش در وضعيت ريزمغذيها هر ۱۰ سال يكبار
- آموزش طريقه مصرف و نگهداري نمك يددار تصفيه شده در حيطه درون بخشي وبرون بخشي
- توزيع كيت يد سنج
- كنترل ميزان يد نمكهاي مصرفي شهرستان در سطح توزيع و مصرف
- مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت پيشگيري و كنترل بيماريهاي غير واگير مانند چاقي ، ديابت ، فشار خون ، هايپر ليپيدي
- برنامه ريزي و نظارت جهت اجراي صحيح تغذيه در مراكز جمعي ( مدارس شبانه روزي ، رستورانها ، زندان و ... )
- تشكيل كميته ها (غذا و تغذيه شهرستان و IDD)
- آموزش و بازآموزي كاركنان
- آموزش دانشجويان رشته هاي مختلف در زمينه فعاليتهاي واحد بهبود تغذيه
- تهيه و توزيع مواد كمك آموزشي در زمينه هاي مختلف تغذيه
- همكاري و هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي به منظور ارتقاي سلامت تغذيه اي جامعه
- آموزش هاي درون بخشي و برون بخشي در زمينه مباحث مختلف تغذيه